-
Chleba s křížalami
K podzimu rozhodně patří trhání jablek a podzimní sluneční paprsky ještě pomohou při sušení křížal. A ty se budou hodit na recept Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního.
-
Švestkové knedlíky s perníkem
Klasika je s mákem, ale s perníkem jsou neméně výtečné.
-
Roládky se sušenými švestkami
Tohle jídlo díky švestkám a povidlům chutná i voní znamenitě. Takže vy, kteří si s oblibou na talíř servírujete masové dobroty, už si chystejte suroviny!
-
Houby podle Jardy Hypochondra
Miluju sbírání hub a určitě nejsem sama, však to potvrzují i spousty aut zaparkovaných v těchto dnech na kraji lesů a houbaři s plnými košíky.
-
Lesní zázrak aneb chlupaté knedlíky s houbami a se slaninou od Vladislavy Bujnové
Dokonale kypré chlupaté knedlíky krásně kloužou do krku a čekají, až si dáte další a další. Slanina s cibulkou a houby z lesa chutě krásně vyvažují.
-
Bílé, červené, šumivé. Jakou teplotu má mít při podávání víno? Souvisí s tím i držení sklenky
Víno je kultovní nápoj, který známe už ze starověku. Pivaři se přou s vinaři, který nápoj je starší, a proto si také víno také zaslouží důstojného zacházení.
-
Dýňové koláče, polévky i oleje. Spotřeba buclaté zeleniny v Česku neustále roste
Na podzim vrcholí sezóna dýní, kdy si můžete vychutnávat polévky, pyré, marmelády nebo i kávu z tykvovité zeleniny. Dýně jsou v Česku čím dál oblíbenější.
-
Patison v zelenině
I když to připomíná létající talíř, znaly a používaly to už naše babičky. Patison, další zámořská zelenina, která se usadila v Evropě.
-
Závin s brusinkovým tvarohem
Můžete samozřejmě zvolit i jinou marmeládu.
-
Vylepšený perník od babičky
Perník je skvělý univerzální moučník – vcelku na plechu je upečený velmi rychle a chutná opravdu skoro každému.
-
Svatováclavské rohlíčky. Obalují se v másle, rumu a cukru
Blíží se 28. září a možná přemýšlíte, který dezert připravíte svým Václavům k svátku. Předkládáme vynikající rohlíčky podle prvorepublikového receptu.
-
Špaldový koláč s mákem, švestkami a perníkem podle receptu z Pojizeří
V dobách našich babiček se nejen jinak vařilo, ale také si lidé věcí okolo více vážili. Platilo to i půdě, která je vlastně živila.
-
Vepřová pečeně s česnekem
Česnekem byste rozhodně neměli šetřit!
-
Vafle na slano
Připravit vafle není nic složitého. V podstatě jde o dezert na stejné bázi jako palačinky jen připravený ve speciálním přístroji.
-
Gratinované těstoviny se špenátem, kuřecím masem a strouhaným sýrem. Nostalgie v novém kabátě
Zapečené těstoviny jsou velmi rychlé a jednoduché jídlo, při jehož přípravě není třeba se striktně držet předepsaných surovin. Navíc je zvládnou připravit i začátečníci.
-
Placky z brambor a celeru
Je tu čas sklizně brambor a tak na ně nezapomeneme ani v receptech našich babiček a vyzkoušíme placky z brambor a celeru.
-
Pomazánka vaječná
Vyzkoušejte třeba jako školní svačinu.
-
Cuketový krém se sýrem feta
Polévka neurčitě zelené barvy může být překvapivě velice chutná, říkala jsem si po ochutnávce hustého cuketového krému s kostičkami řeckého sýru feta.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.
Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice


Komplet 3CD Vladana a Prasopes
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.