-
Zapečené těstoviny s tuňákem. Zkuste místo českých šunkafleků nefalšovanou Itálii na jídelním stole
Zapečené těstoviny patří k nejmilovanějším a nejrychlejším jídlům, přitom vždycky vypadají tak, že jste si s nimi dali patřičnou práci.
-
Kolaschfleisch podle Anny Marie Neudeckrové
Nahlédneme do jedné z kuchařských knih z 19. století, ve které se objevují vídeňský řízek, ovocné polévky nebo guláš. A ten můžeme vyzkoušet.
-
Škvarkové cukroví
Už se těšíte, až se pod stromečkem rozvoní vánoční cukroví? Jako velký příznivec sádlových koláčků jsem nakloněná vyzkoušet letos i cukroví ze škvarků.
-
Koláčky brunšvické
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nahlédnou do Nejnovější kuchařky pražské z 19. století. Vyšla v Jičíně a sepsala ji dáma, co přišla z Bavor. Je tam řada dobrot...
-
Ořechové taštičky
Ořechy nesmějí na vánočním stole chybět!
-
Květáková rýže s vajíčkem
Co si představíte, když se řekne květáková rýže? Já osobně jsem z toho byla trochu zmatená, než jsem objevila následující recept, kde je právě květáková rýže základem.
-
Ořechové kroužky od Mikulášky
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nepřipomínají jen dobroty, ale také lidové tradice, které se z našeho života vytratily. Tentokrát to bude Mikuláška.
-
Perníčky
Začněte včas, protože potřebují delší čas na rozležení.
-
Perníkový závin s chutí Vánoc
Když se řekne závin, obvykle čekáme klasický štrůdl plněný jablky. Závin můžeme ale zkusit úplně jinak. Tak, aby chutnal po perníku a voněl po Vánocích.
-
Jednoduché marokánky s růžovou čokoládou od Josefa Maršálka můžete mít už za patnáct minut
Marokánky jsou známé svou křupavostí, karamelem, oříšky, kandovaným ovocem a třeba rozinkami. Jednoduché, ale luxusní, můžete vykouzlit už za patnáct minut.
-
Figurky z těsta
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou mikulášskou nadílku v česko-německých obcích a k tomu přidají návod na figurky z těsta.
-
Špaldová bábovka s ořechy
Špalda je nejzdravější pšenice, pečivu dodá příjemnou chuť.
-
Medovo-ořechové řezy
Zadání dnešního receptu znělo jasně – ať jsou v dezertu ořechy a zvládne to i ten, kdo s pečením nemá příliš zkušeností, nebo nemá moc času.
-
Karamelové dortíčky
Se slepovaným cukrovím je spousta práce – nejdříve těsto, pak vykrájet, upéct, uskladnit, pak se dělá krém, kolečka se slepují a nahoru ještě přijde poleva.
-
Plněné datle v chilli čokoládě. Netradiční vánoční cukroví
Základem není mouka, máslo a cukr. Změna je život. Zkuste letos i cukroví ze sušeného ovoce a ořechů, určitě nebudete zklamáni.
-
Koleno na zelí podle receptu z Pojizeří
Na svatou Barboru připrav mlat a stodolu…, říká prosincová pranostika. Ana co se mlatci po dokončení práce těšili? Na pivo a něco dobrého.
-
Sekaná svíčková
Nemusí to být vždycky to nejdražší maso, záleží na ochucení omáčky.
-
Ořechové sušenky s rozmarýnem
V hlavní roli našeho receptu budou pekanové ořechy, ale vy je můžete nahradit i těmi, které máte třeba z vlastní zahrádky.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.