Nezdravých lítek, které se nahromadily ve vašem těle, se můžeme zbavit pomocí byliny Yucca Shidigera.
I když je pro mnohé přelom 19. a 20. století pravěkem, už tehdy městské hospodyně znaly mnohé cizokrajné koření, třeba jako kurkumu.
Zeleninu kombinujte podle chuti…
Steak, to je lákadlo pro všechny milovníky masa. I když si většina z nás představí zřejmě kus hovězího, tak steaky se dělají i z vepřového a kuřecího masa.
Křepelčí vajíčka váží průměrně 13 gramů, jedna křepelka jich za rok snese přes 300. Konzumují se stejně jako slepičí vajíčka vařená, přičemž doba varu je pouhých 80 sekund.
Hlíva ústřičná, to je zázrak přírodní medicíny. Jde o dřevokaznou houbu, rostoucí převážně na listnatých stromech, z nichž si bere živiny prospívající i našemu organismu.
S Vladimírou Jakouběovou a Jaroslavem Hořením nahlížíme do kořenek v městských kuchyních a nacházíme tam různé exotické koření. Kardamom využijeme při přípravě pepřenek.
Zkuste dát bramborovému těstu jiný tvar než klasické knedlíky.
Připravte si s Apetýtem houbový dort. Hlavní ingrediencí jsou dary lesa. Pokud je máte uschovány v mrazicím boxu nebo naloženy, budou se hodit.
Ve čtvrtek 18. dubna vysíláme od 9:00 do 12:00 hodin z kulinářského festivalu Gastro v Hradci Králové. Zdena Kabourková spolu s Jitkou Slezákovou vám veškeré dění přiblíží.
Na koláčích z litého těsta na plech je skvělá rychlost a snadnost přípravy. Když je recept hrnkový, nepotřebujeme ani váhu a většinu ingrediencí máme většinou běžně doma.
Kofein dokáže posilovat fungování metabolismu a umí i částečně odbourat tuk. Záleží ovšem na tom, jak dlouho se káva extrahuje. Platí tady, že čím déle, tím lépe.
Víte, že už v 19. století znaly hospodyně vývary v kostce? Potvrzují Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření a přidají recept na silnou polévku podle Rettigové.
Anebo s čímkoli jiným, můžete využít i mražený polotovar a cuketové zelí tomu dodá domácí „šmrnc“.
Kdo si občas dáte nějakou tu rychlovku z asijské kuchyně, možná znáte smaženou rýži s vejci a zeleninou. Inspiroval se jí barista a amatérský kuchař Tadeáš Stránecký.
Hlavní surovinou pro Kuchařské čarování Petra Stupky bude sýr. Poradí, jak nadívat prsíčka, zapéct sýr ve slaném i sladkém koláči a vykouzlit řadu pomazánkových variací.
V pořadu Kuchařské čarování se Petr Stupka podělil už o nespočet receptů. Jeden z nich pochází ze Švýcarska. Zkuste jednoduché a chutné kuře v sýru pečené na tomatech.
„Je nás málo. Většinou ani nehledám mezi čerstvě vyučenými cukráři, raději sahám po nevyučeném nadšenci,“ říká v pořadu Hovory mistr cukrář Lukáš Skála.