Naďa Konvalinková s Patrikem Rozehnalem se naučili péct hovězí panenku v listovém těstě, které se říká Wellington.
Mezi nejúspěšnější recepty Pochoutkového roku patří jahodový tunel od Anety Bartuškové z Bítovčic na Vysočině. Výbornému dezertu stačí jeden den chlazení.
Také vás trápí, co přidat do vašeho jídla, když se v receptu objeví rada: přilijte vývar? Existuje i jiná možnost než tuhá kostka nebo gelový bujón.
V pořadu Pochoutkový rok můžete vyhrát tři stolní kalendáře Pochoutkového roku 2021, který obsahuje všechny letošní soutěžní recepty.
Kromě několikerého opakování a nacvičení si dané techniky vám dnes k vyhlazené polevě na dortu pomohou i nejrůznější cukrářské pomůcky, které jsou k dostání.
Recept na jahodový tunel od Anery Bartuškové, rada od Mirky van Gils Slavíkové, jak vyhladit krém nebo polevu, reportáž o trendu vývaru a soutěž o kalendář Pochoutkový rok.
Aljašská treska patří k nejčastěji loveným rybám na světě. V obchodech ji rádi kupují i čeští spotřebitelé. Je ale lepší sáhnout po tresce ve formě filé nebo raději filety?
Jméno lobelka dostala tahle bylinka podle botanika Matthiase de Lobela. Kvůli jejím nadmutým kořenům se jí říká nadmutá. Lidi ale nenadýmá, ale léčí.
Zahradníkova – protože ji doprovází hodně zeleniny.
V pátečním Apetýtu vybíráme z receptů bez masa. Dnes sáhneme po cuketě. Počátky jejího pěstování a zpracování sahají až do sedmi tisíc let před naším letopočtem.
Některou z odrůd doma i v zahraničí obdivovaných Klatovských karafiátů můžete pěstovat i na vaší zahradě. Jsou mrazuvzdorné.
V době, kterou prožíváme, se může stát, že nám chléb doma dojde a může být problém si pro čerstvý dojít. Nabízíme recept na velmi jednoduchou přípravu domácího chleba.
Čím déle dýně ochutnávám, tím víc mi chutnají a každý další recept zkouším s radostí. Přidat dýni do sekané se ukázalo jako výborný nápad.
Dužistopka sladká je doma v Číně, Japonsku a Koreji, daří se mu ale i v našich podmínkách. Jde o mohutný okrasný keř, který má také chutné plody, vlastně stopky.
Oblíbené je i ve francouzském Savojsku, kde prim hraje ohřívaný sýr. Taky se vám sbíhají sliny? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
V současné době jsme více doma. Lidé pečou chleba, vyrábějí si jogurty a celkově se zajímají více o to, co jedí. Moderním slovem se stal pojem superpotravina.
Když dojdou nápady i suroviny.
Za dnešní polévkou se vypravíme do Francie. V zemi galského kohouta je to pochoutka tradiční, snad pro svoji snadnou přípravu i jedinečnou chuť. Oblíbená je však i v Asii.