Hořické trubičky zná asi každý, ale víte, kde je jejich původ? Nejen to, ale i jak trubičky upéct, prozradí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
Příjemně vláčný moučník…
Máte svůj vlastně recept na domácí chléb? Když jsem slyšela návod od Heleny Zelené Křížové, rozhodla jsem se, že tenhle rozhodně stojí za vyzkoušení.
Cítíte, že na vás, jak se říká, něco leze? Pak honem do lékárny pro lišejník. V období chřipek může být velkým pomocníkem.
Losos patří mezi nejdostupnější ryby na našem trhu. V kuchyni se dají využít téměř všechny jeho části. Losos patří mezi tučnější ryby. Více tuku obsahuje její břišní část.
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou slípánky. Tak se říkalo kulatým lázeňský oplatkám, které se pekly třeba v Lomnici nad Popelkou.
Můžete vyzkoušet variantu i s jiným sýrem… Záleží jen na vaší chuti a na tom, co máte doma.
Botanici obdivují pozoruhodný životní cyklus vytrvalého keře eleuterokoku. Ostatní ocení jeho schopnost podpořit fyzické i duševní zdraví, imunitu a dobré dýchání.
Když se povede koupit balení pěkných kuřecích paliček, tip na oběd se nabízí úplně sám. Teď už jen vymyslet, jak je okořenit, a co k nim za přílohu.
Mezi nejoblíbenější české zákusky patřily a dodnes patří rakvičky. Dozvíme se něco o jejic historii a přidáme jeden z prověřených receptů z počátku 20. století.
Poměr dýně a brambor volte podle vlastní chuti a stavu zásob…
Jsou jídla, ze kterých člověk nevyroste, ani když jsou spojovaná s dětstvím. Takové krupicové kaši se na mnoha místech přezdívá Pohádka mládí.
Několik starodávných receptů na šumavské pochoutky nabídne v Kuchařském čarování Petr Stupka. Poté vzpomene na svou cestu do Japonska, odkud si přivezl spoustu inspirace.
Jeřabinový kompot, švestková povidla, kořenovou zeleninu a zvěřinu spojuje recept na ragú, které rád připravuje kulinář Petr Stupka. Jídlo má podzimní příchuť.
V dobách před 100 a více lety vznikla nejen řada rodinných receptů, ale i dodnes oblíbených a rozšířených dobrot. Třeba lentilky a pralinky, kterým se dříve říkalo praliny.
Zasytí i jako hlavní jídlo.
Divoká rýže vás může zaujmout neobvyklou chutí. Bývá často součástí vegetariánských směsí. Při kuchtění Při vaření je vhodné ji kombinovat s ostatními druhy rýže.
Někdy bývají ty nejjednodušší věci nejchutnější.