Kontroly na vánočních trzích zahrnují bezpečnost a jakost potravin a nápojů, dodržování hygienických pravidel, správné značení potravin, skladování apod.
Špalda je nejzdravější pšenice, pečivu dodá příjemnou chuť.
Se slepovaným cukrovím je spousta práce – nejdříve těsto, pak vykrájet, upéct, uskladnit, pak se dělá krém, kolečka se slepují a nahoru ještě přijde poleva.
Základem není mouka, máslo a cukr. Změna je život. Zkuste letos i cukroví ze sušeného ovoce a ořechů, určitě nebudete zklamáni.
Když jsou všichni v rodině obézní, znamená to, že to máme v genech, nebo jde spíše o děděnou životosprávu? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Ovocné rozvary jsou přirozeným zdrojem vlákniny. Celkem dobře vás zasytí. A uspokojí chuť na sladké.
Nemusí to být vždycky to nejdražší maso, záleží na ochucení omáčky.
Polévka, ve které strojí lžíce a vydrží dva dny jako plnohodnotné jídlo. Taková je fazolovka od domácího kuchaře Josefa Chrousta z Bobrové.
Guláš z hlívy ocení vegetariáni, vegani i všežravci, je totiž báječný a jestli do něj dáte maso, je jen na vás. Hlíva ústřičná obsahuje betaglukany a další prospěšné látky.
Základní kombinaci brambor a těstovin můžete různě ozvláštnit. Je to příležitost, jak zužitkovat zbytky.
Zavařené ovoce bývalo významnou součástí tradičního zimního jídelníčku. Jaké jsou jejich přednosti, a kdy to s nimi naopak raději nepřehánět?
Punč je nápoj, který si obvykle dáváme pro zahřátí. Je horký, silný, a hodně voňavý po zimním koření. Zkusíme si jej připravit tak, aby se dal nabídnout i promrzlým dětem?
Elektrické svíčky, strom republiky a hubinky čokoládové. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přiblíží prvorepublikový advent.
Využijte zeleninu podle libosti, základem je zelenina kořenová.
Z chleba se často dá vyrobit velmi syté jídlo, když ovšem, plátky správně doplníme sytými výživnými surovinami.
Adventní punč a k němu originální ořechový chlebíček doporučí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. K tomu přidá iinovaci na roládu z kuřete a další tipy.
Jednoduché a trvanlivé sladké pečivo, které se skvěle hodí ke všem horkým nápojům. Kulinář Petr Stupka ho rád podává s vánočním punčem, vyzkoušejte jeho recept.
O vlašských ořechách se říká, že jsou potravinou pro mozek. Obsahují spoustu bílkovin, sacharidů, vitamínů, minerálů a prospěšných tuků.