Mezi významné svátky v dobách našich babiček rozhodně patřil svátek sv. Anny. Provázely ho různé pranostiky, poutě a zábavy. A také různé dobroty.
Ovoce si volte podle vlastní chuti. Uvedené množství je na menší plechs vyšším okrajem.
V létě se to dost často tak sejde, že rodiče musí do práce, děti už jsou z tábora doma, nebo se teprve chystají, je nejlepší poprosit prarodiče, aby se vnoučat ujali.
Podle tohoto receptu můžeme připravit i jiné druhy masa, jen přizpůsobíme dobu marinace a dušení. Třeba vepřové maso budeme marinovat i dusit déle.
Jak zvýšit výdej energie, pokud v práci celý den sedím? Na co bychom měli myslet v rámci jídelníčku? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
Jinan dvoulaločný, neboli ginko biloba, je sice doma ve východní Asii, ale extrakt z jeho listů používají lidé k léčbě všelijakých neduhů po celém světě.
V receptech našich babiček si připomeneme obyčeje spojené se svátkem sv. Jakuba a uvaříme jakubky s fazolkami a špekem.
Udělejte víc porcí a zamrazte…
Vepřové plátky jsou zřejmě jedno z nejlepších jídel domácí kuchyně, a přitom vůbec nejsou těžké! Prakticky na nic nejde nic zkazit.
Borůvky jsou doma po celém světě. Často pokrývá celé kilometry lesa. Stojí za to natrhat si hrst čerstvých borůvek. Nejen, že si pochutnáme, ale prospějeme i svému zdraví.
Kuře je u nás jasně nejpopulárnější drůbeží maso. Super lehké jídlo s kuřecím masem, které budete mít za chvíli hotové.
Čas grilování je v plném proudu. MNáš host, výživová poradkyně Mirka Zemanová vám poradí, jaké maso a uzeniny správně grilovat.
V letním vzpomínání na prázdniny v dobách našich babiček připomeneme pobyty na letních bytech a přidáme recept na vepřovou kýtu na cibuli a jabčatech.
Nic složitého, pochutnáte si na kvalitě.
Stává se mi skoro každý rok o prázdninách, že se doma najde nějaký zapomenutý pomeranč, protože se mezitím všichni cpeme jahodami, třešněmi, meruňkami a broskvemi.
Melouny, guláš, kynuté knedlíky, ale i silně zapáchající jídla sní na požádání Jaroslav Němec. 20 let co se účastní extrémního sportu v pojídání čehokoliv.
Syrovátka vzniká při výrobě tvarohu nebo sýrů, při srážení mléka. Syrovátku si ale může koupit samostatně. A to dokonce i sušenou a rozmíchat si jí ve vodě.
Můžete využít i jiné ovoce.