Odhalení mohou příští týden získat přírodovědného "Oskara"

11. říjen 2006

Již příští týden se rozhodne o tom, zda Odhalení získají jednu z nejcennějších trofejí ve světě přírodovědných filmů, dokumentů a pořadů, srovnatelnou s Oskary mezi hranými filmy. Ceny se budou vyhlašovat v rámci Wild Screen Festivalu v Bristolu (Velká Británie) a naši zástupci u toho nebudou chybět.

Do finále jsme s projektem Odhalení postoupili v jedné z dvaceti kategorií a nyní bude jen na odborné porotě, zda cenu skutečně dostaneme. To se dále dozvíme až na závěrečném galavečeru zvaném Gala Panda Award Ceremony, který proběhne ve středu 18. 10. Držte nám palce. Pravděpodobně již následující den, tedy ve čtvrtek 19. 10., bude možné na stránkách Wild Screen Festivalu nalézt přehled oceněných prací.

Už samotný postup mezi poslední čtyři pořady je mimořádným úspěchem celého projektu a obrovským oceněním týmové práce Českého rozhlasu Leonardo a Online. Do soutěže se přihlásilo celkem 412 filmů a pořadů ze 45 zemí celého světa, jejichž přehled včetně všech nominovaných snímků si můžete prohlédnout na adrese http://www.wildscreenfestival.org/index.php?pageid=224&parentid=68.

Kategorie, ve které se Odhalení uchází o hlavní cenu, se jmenuje ARKive INTERACTIVE AWARD a hodnotí se v ní nejen samotný obsah projektu, ale také využité technologie, interaktivní stránka, multimediální obsah atd. V cestě za získáním hlavní ceny máme skutečně kvalitní protivníky. Vždyť zbývající tři projekty vytvořily BBC Science & Nature Interactive (UK), Oxford Brookes University/Adit Ltd. (UK) a Center for Global Environmental Ed. Hamline Univ. (USA).

Sean Morris přebírá hlavní cenu v roce 2004

Wild Screen Festival (http://www.wildscreenfestival.org/) byl založen Sirem Petere Scottem v roce 1982 a je organizovaný ve spolupráci s WWF UK a dalšími organizacemi.

autor: Martin Smrček
Spustit audio