Vzdělávací a kulturní pořady Židovského muzea v Praze

24. březen 2013

K bohaté nabídce pražských kulturních pořadů pravidelně přispívají i kulturní a vzdělávací pořady Židovského muzea v Praze. Přijměte nyní pozvánku na ty nejbližší, které se shodně konají v prostorách muzea v Maiselově ulici 15, v Praze 1.

Již na tento čtvrtek 28. března je připraven pesachový koncert známého pražského souboru Mišpacha, jehož písně nás provázejí celým dnešním pořadem. Toto uskupení se již více než čtyřicet let věnuje zpěvu tradiční židovské hudby. Mišpacha vznikla v atmosféře rodinné intimity a tento charakter si udržuje dodnes. Protože rodina je autentickým prostředím většiny pesachových písní, je tento koncert jedinečnou příležitostí slyšet je tak, jak se v těchto dnech zpívají po celém světě. Koncert začíná v 6 hodin večer.

Na stejném místě a ve stejnou hodinu bude pokračovat i cyklus diskuzí na téma judaismus a fenomény moderní společnosti. Nejbližší rozprava se bude zabývat vztahem judaismu a demokracie. O přínosech a výzvách, které demokracie pro tradiční judaismus představuje, budou diskutovat bývalý disident a dnešní vrchní pražský a zemský rabín Karol Efraim Sidon a publicista a politolog Jan Fingerland. Na jejich diskuzi, moderovanou redaktorem židovského měsíčníku Maskil Pavlem Kučou, se můžete těšit ve středu 3. dubna.

Do následujícího dne, čtvrtka 4. dubna, máte současně poslední možnost prohlédnout si výstavu grafických listů Miloše Zeithammela „Monotypy“. Výstava bude přístupná mezi 10. a 15. hodinou.

Veškeré podrobnosti o vzdělávacích a kulturních pořadech Židovského muzea v Praze přinášejí jeho internetové stránky www.jewishmuseum.cz, facebookový profil muzea a rovněž tištěný „Přehled kulturních pořadů v Praze“.

autor: Leo Pavlát a kolektiv
Spustit audio