Možná vám pomůžeme osvěžit váš jídelníček, budeme se totiž bavit o fermentovaných potravinách. Naším hostem je Vladimír Sojka spoluautor knihy Zkvašeno kuchařka na doma.
Nachlazení, rýma a kašel trápí v současné době naši populaci. Dlouhotrvající respirační onemocnění může vést k bolestem kolem žeber Následky dokáže zmírnit fyzioterapie.
Svatí měli v dobách našich babiček patronáty. A Marek toho měl na starosti hodně, jak prozradí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření. A přidají recept na něco na zub.
Rychlá příprava, příjemná chuť…
S primářkou kožního oddělení Fakultní nemocnice Ostrava Yvettou Vantuchovou probereme téma kožních melanomů. Jaké možnosti diagnostiky a léčby v současné době medicína má?
V nemocnici v Litoměřicích začalo fungovat nové pracoviště zaměřené na psychiatrii a adiktologii u mladých. Krajská zdravotní tím reaguje na nedostatek dětských psychiatrů.
Česko bývalo chřestovou velmocí a snad i proto vznikl název chřest namísto řeckého asparagos. Chřest je v posledních letech znovu oblíbený a to je dobře.
Všimli jste si, jak často se ve filmech říká, že něco chutná jako kuře? Vlastně to znamená, že kuřecí maso nemá nijak zvlášť výraznou chuť.
Rajčatová šťáva dodá vašemu tělu neuvěřitelné množství vitamínů. Je bohatá na několik vitamínů B. Pijte rudou šťávu v případě nedostatku železa, zinku a draslíku.
Víc než třetina lidí v České republice trpí alergií, nejčastěji na pyl. Na jarní alergie jsme se zaměřili v pořadu Co vás zajímá.
Je nás málo, nelékařského personálu a postupně i lékařů. Můj dnešní host ing. Matin Mayer, PhD se zabývá se biomedicínským inženýrstvím, ale i celou řadou dalších činností.
Dnes si připravíme tzv. „obědovou polévku". Tak většinou doma říkáme hustým polévkám, které směle s kouskem pečiva nahradí vydatný oběd.
Hostem naší radioporadny je klinický farmaceut PharmDr. Petra Rozsívalová z oddělení Klinické farmacie Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
O svatém Jiří jste asi většinou slyšeli. Tentokrát se dozvíte, že to byl svátek spojený nejen s hady štíry, ale třeba i s kachnou v kyselým zelišti. Jak ji připravit?
Rychlé, jedlé…
Streptokokové infekce většinou způsobují bolesti v krku. Vedle streptokokových angín ale mohou horečky provázet i streptokokové infekce, které postihují kůži.
Podle toho, jakou zeleninu máme zrovna doma v lednici, většinou vařím polévku. K velkému pórku stačilo dokoupit zakysanou smetanu a pustit se do vaření.
Farmaceut Josef Suchopár uvádí, že čaje a ovocné šťávy nejsou vhodné k zapíjení léků. Čaj účinky tlumí. Naopak džus, zvlášť grapefruitový a pomelový, nebezpečně zvyšuje.