Naším hostem ve studiu je fyzioterapeutka Barbora Kinclová. Tentokrát si s ní povídáme o tom, co dělat, když vás bolí nohy a kolena.
Chronické rány trápí tisíce lidí. Chirurg Radovan Čech provádí netradiční metodu – larvy bzučivky, které doslova pojídají mrtvou tkáň a podporují hojení.
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nás tentokrát zavedou mezi babky kořenářky. Naučíme se jejich názvosloví a připravit lahodný sirup z ohníčku.
Pro vegetariány moc masa, pro masojedy moc zeleniny – ale jinak je to chutná kombinace.
Léky se semaglutidem podle studie předchází cukrovce i nemocím srdce. „Zvyšují pocit sytosti a dokonce i mění chuťové preference,“ přibližuje diabetolog Martin Haluzík.
Bulgur znají v mnoha zemích na jih od nás, ale byla by chyba si myslet, že pro nás je to v kuchyni nějaká novinka! I my jsme o něm už několikrát mluvili!
Kulinář Petr Stupka se v Kuchařském čarování znovu zaměří na letní grilování. Nabídne tipy na své oblíbené speciality – grilbagetu, mletá masa, ovoce na grilu a další.
Na přelomu jara a léta je nejvyšší čas nasbírat bylinky. Pro tento recept budeme potřebovat mátu peprnou, ze které připravíme léčivý olej.
Z každé zeleniny můžete udělat polévku. Ta květáková je opravdu výborná.
Selská hořčice, hluchá Běta, holá Káča, penízek nebo portmonka. To jsou jen některé lidové názvy pro kokošku pastuší tobolku.
Že si také nedovedete představit léto bez ovocných knedlíků, i když máte bezlepkovou dietu?
Zajíček na koni je obecně prospěšná společnost, která pomáhá terapeutickými jízdami na koni trvale zlepšovat fyzický a duševní stav handicapovaných lidí.
Novinková miniinvazivní operace u totální náhrady kyčelního kloubu. Právě tento chirurgický zákrok umožňuje kratší dobu pro rekonvalescenci a snížení bolesti pro pacienta.
Káva je dnes oblíbeným a ceremoniálním nápojem. Do Evropy se dostala v roce 1683, i když první zmínky se objevily už o něco dřív v Benátkách.
„Je mi devět let a mám mámu jen pro sebe. Jsme na všechno dvě. Pak se narodí brácha. A všechno je najednou jinak. Vím, že nejsem sama. Skleněné děti jsou všude kolem nás.“
Tahle bábovka zřejmě kdysi chutnala některému prezidentovi. Je hutná, ale vláčná a plná ořechů a čokolády. Výtečnou a velmi jedlou bábovku upekla Ludmila Šmídová z Kyjova.
Nikdy není pozdě přestat, každá cigareta poškozuje, říká odbornice zabývající se závislostí na tabáku Alexandra Pánková. Kam se obrátit, když chceme přestat kouřit?
Oči mohou vlivem nepohody měnit i barvu bělma. Někdy za to může únava nebo dehydratace. A jak je bílé bělmo?