Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou všestrannou léčivku brutnák lékařský. Hodila se nejen při řadě nemocí, ale i při vaření.
Výborná kombinace chutí.
Nemocnice Sokolov obhájila certifikaci České společnosti pro léčbu rány. Potvrzuje tak vysokou odbornou úroveň, bezpečnost a soulad péče s moderními medicínskými standardy.
Croque monsieur a croque madam jsou sendviče, pocházející z Francie z počátku minulého století. Název vznikl spojením dvou slov - croquer (křupat) a pán nebo paní.
Okurková polévka, která není studená a základem je uzený vývar, brambory, vajíčka a smetana, se vařívala na Mikulovsku.
Co pojem znamená? Dokáže jídelníček ovlivnit průběh cyklu? Existuje návod, co jíst v jeho jednotlivých fázích? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Město Sázava má novou pamětní síň. Věnovaná je slavnému rodákovi, herci, textaři a dramatikovi Jiřímu Voskovcovi. Většina exponátů je ze sbírky Milana Štědry.
Třešně obsahují antioxidanty, vitaminy C a A, draslík i vlákninu. Zajímavé je, že přirozeně obsahují melatonin, hormon regulující spánek, takže mohou pomoci při nespavosti.
Jak získat pro zdravotnictví další peníze? Měly by se zavést plošné poplatky? A proč má třetina lidí problém s hledáním lékaře?
Jednodenní chirurgie je v medicíně stále využívanější. Stále více se o ní mluví a přibývá zákroků, které se dají tímto způsobem provést. Jaké to má náležitosti a pravidla?
Praktičtí doktoři čím dál víc využívají model takzvané týmové praxe. Cílem programu je zlepšit dostupnost zdravotní péče.
Připomeneme oslavy svátku Božího těla, při jejichž příležitosti se mimo jiné podávalo hovězí na česneku s majoránkou.
Nemusí být vždycky maso…
Bolest kolen se může objevit v každém věku, nejčastěji to bývá po úrazech a operacích, při svalovém napětí, mechanickém opotřebení ve sportu nebo ve spojení s nemocemi...
Když houby rostou, je to skvělé, národ houbařů jásá a doma se mění v národ houbových kuchařů. Dnešní oběd proto může chutnat právě po houbách!
„Snažím se doporučovat, jak jíst dobře i se sníženým rozpočtem,“ říká gastronomická publicistka a autorka knihy Skromné jídlo Hana Michopulu.
Trápí vás řídnutí kostí nebo máte obavy z osteoporózy? Jak nemoci předcházet, koho nejvíc ohrožuje a jaké jsou dnešní možnosti léčby?
Radioporadna o bylinkách nebo chcete-li fytoterapii. Zaměříme se především na bolest. Naším hostem je PharmDr. Jan Martin, Ph.D., vedoucí fytoterapeutické ordinace.