Tentokrát mám tip na jednoduchý oběd, který je ale plný chutí. Když se totiž k čemukoli v kuchyni přidá máslo, je lahodná chuť zaručena.
Petra Knoblochová a její přítel Miroslav Pavlas mají za sebou dlouholetou kuchařskou praxi u nás i v zahraničí. Jídelna Labuť pak je jejich společným splněným snem.
Sušená rajčata mají intenzivnější chuť.
Avokádo je bohaté na živiny. Obsahuje i celkem hodně tuku, takže má dost kalorií. Když si ho ale rozdělíte na třetiny a každý den sníte jen jednu, rozhodně neztloustnete.
Jednoduchý, ale výtečný recept, který vás donutí nenechat na talíři ani kousek.
Přiťukávání si nápoji je rituál, který raději klademe do méně formálního prostředí.
Pařené sýry jsou typickým produktem zemí jižní Evropy v oblasti Středozemního moře, zejména států balkánských. Zdomácněly ale také ve střední Evropě.
Z kuchyní našich babiček vybíráme recept na ovocné knedlíky ze sušených švestek, kterým se na Vysocku říkalo kantoráky.
To už by byl pořádně rozleželý... Recept je ale opravdu z 20. let minulého století.
Páteční recept Apetýtu nabízí játra na slanině a cibulce. Ať už dáváte přednost hovězím nebo vepřovým játrům, na tenhle recept se hodí obojí.
Pokrm poslední dobou zažívá znovuuznání. S dobrým knedlíkem či rozpekem se stává stálicí jídelníčku v mnoha rodinách. Je sice pracnější, ale stojí to za to.
Když je kozí mléko čerstvé a hned se zpracuje, vůbec není cítit. Naopak, skvěle se hodí například pro výrobu domácích sýrů.
Se znalcem bylin a hub PaeDr. Jiřím Rothem si tentokrát povídáme o bylinkách a jejich vlivu na naši psychiku.
Jaro se už nějaký ten den hlásí o slovo a zahrádky se zelenají. Nejen tam chodily naše babičky na bejlí, kterým ochutily postní pokrmy.
Jestli se bojíte čočky, protože nadýmá, tak je to zbytečné. Stačí začít vařit červenou čočku – po té takové problémy mít nebudete.
Je to trochu pracnější, ale spokojenost jedlíků vám bude sladkou odměnou.
Připravte se na letošní Velikonoce s předstihem. Recept na tradiční mazanec pro vás má Petr Svoreň.
Mlsat se dá i zdravě, nebo aspoň tak, aby se člověk nepřecpal tím, co pro něj není moc dobré – spoustou cukru a tuku.