Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu, jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme zajímavý recept, udělejte si kuřecí rolády se sušenými rajčaty a mozzarelou.
Vydáme na vánoční trhy v dobách našich babiček, kde hospodyně mimo jiné nakupovaly různé koření. A vyzkoušíme recept na černou rybu.
Hutná polévka – s topinkou můžete podávat jako celé jídlo.
Nepatří úplně mezi vánoční cukroví, ale někdo by si rád mezi své druhy tento přidal. Paní Marie Žilová z Nového Veselí má recept od přízně ze slovenské Senice.
Černá ředkev rozhodně patří mezi pozoruhodnou zeleninu. Je výrazně štiplavá a může zásadně prospět našemu zdraví.
Už za do našich babiček se jedlé kaštany prodávaly na ulici pečené nebo se přidávaly do řady pokrmů.
Jde o zprávaře Českého rozhlasu Sever Františka Janačíka...
Když chceme jíst zdravě, dáme si chleba s tvarohem, když si můžeme trošku zahřešit, dáme si chleba se sádlem.
Několik vánočních triků a fíglů Petra Stupky – pro přípravu vánočky, k bramborovému salátu, k úpravě a přípravě štědrovečerní ryby a polévky i tradičnímu houbovému kubovi.
Jako první český šéfkuchař získal michelinskou hvězdu – poté ji pětkrát obhájil. Je také porotcem oblíbeného rozhlasové pořadu Pochoutkový rok.
První michelinská hvězda pro restauraci z Jihomoravského kraje. Prestižním oceněním se od minulého týdne může pyšnit restaurace Essens v Hraničním zámečku v Hlohovci.
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomínají jeden z pozapomenutých adventních obyčejů – hledání noclehu. Provázelo ho i pohoštění a punč z křížal a sušeného ovoce.
Klasika nad jiné…
Omáček na těstoviny existují desítky, ale některé z nich jsou klasikou, kterou zná každý. Třeba boloňská! Jejím základem je maso, ale jak jsem zjistila, není to nutné.
Bazalka svatá, v ajurvédské medicíně známá jako tulsi, se od bazalky pravé, oblíbené v české kuchyni, liší nejen chutí, ale také účinky na lidské zdraví.
Na tyhle lanýže plných čokolády stačí pár surovin. Jsou jednoduché a nepotřebujete k tomu ani troubu. Dělají se za studena. Co je na povrchu, by mělo být i uvnitř.
Hostem Lady Klokočníkové v naší rozhlasové kavárně byl šéfkuchař Marek Fichtner. Lektor v Gourmet academy a porotce v kulinářské show MasterChef.
Šéfkuchař Vlady Nodžak z Hradce Králové byl hostem Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně. A řeč nebyla jen o kouzelných španělských Vánocích tak, jak je osobně poznal.