Tiplíci obléhají pulty knihkupectví a Moja s Tatu jsou u toho!

1. duben 2008

Víte, kdo jsou to tiplíci? A co s nimi mají společného Moja a Tatu? Odpovědi na tyto otázky přináší nová knížka Miroslava Bobka a Terezy Šefrnové.

Produktů s logem Odhalení je již celá řada. Kdybychom je chtěli spočítat, snad by nám ani všechny prsty nestačily. Dnes do sbírky předmětů přibyl další exponát - po úspěšné knížce Moja a páv a CD v interpretaci Lucie Bílé vyšla kniha Moja, Tatu a tiplíci.

Na 150 stránkách můžete prožívat napínavé i humorné příběhy slavné gorilky Moji a jejího mladšího brášky Tatua. Samozřejmě nebudou chybět ani další zvířátka. A to nejen ze zoologické zahrady! Dozvíte se, jestli gorilkám nepříjemný hmyz, tedy oni tiplíci, nebude pít krev! Vaši fantazii při čtení příběhů podnítí mnoho celostránkových fotografií a zvídavost uspokojí obsáhlý doslov.

Autogramiáda k nové knize se uskuteční ve čtvrtek 17. dubna 2008 v 16.30 hodin v Reprezentační prodejně Českého rozhlasu a České televize v Praze na Vinohradské 13. Knihu gorilích pohádek bude podepisovat autor Miroslav Bobek a fotograf Khalil Baalbaki.

A co by to bylo za publikaci, kdyby nebyla řádně pokřtěna? Slavnostní křest proběhne v pátek 25. dubna 2008 od 16 hod. na veletrhu Svět knihy ve Velkém sále v hlavní budově. Kmotry budou ředitel pražské zoo Petr Fejk a režisér CD Moja a páv Jan Jiráň.

Výtěžek z prodeje pohádek je - stejně jako u dalších titulů s logem Odhalení - určen na podporu ochrany goril nížinných v Africe. Tak tedy, přejme Moje, Tatu i tiplíkům (a potažmo gorilám ve volné přírodě) hodně zdaru!

autor: Jana Jirátová
Spustit audio
Projekt Odhalení