Richard má dnes narozeniny

9. listopad 2005

V pavilonu goril pražské zoo dnes bude oslava. Richard, stříbrohřbetý samec a jeden z nejkrásnějších gorilích "donchuanů" v Evropě, se narodil právě před 14 lety, tedy 9. listopadu 1991 ve Frankfurtu n. Mohanem. I když nejde o kulatiny, důvod k oslavě to je jistě velký. I proto, že náš elegán se stal před rokem šťastným otcem.

Richardovi chodí v naší soutěži řada e-mailů a počet jeho obdivovatelů a zvláště obdivovatelek roste. No jen se podívejte, co jsme ne e-mailu našli:
- Richarde, drž se, dvě ženské na jednoho, to je trochu moc. Mirek
- Zdravím Richarda. Je úžasný. Přeji mu výhru 12 melounů. M. Šmídová
- Ríšo, ty mizero, dvě ženský, to ti závidím, užij si oslavy. Pavel P.
- Dneska to nepřežeň, nejsi člověk. I. L.

Dnes přišel také pozdrav z Holandska, kde Richardovi blahopřeje osmiletá Marijke (asi Maruška): I wish you a happy 14th brithday. Greetings from Marijke, I am 8 years old and live in Holland. I live nearby Kerkrade. There is a zoo called: Gaiapark. There are also Gorillas. I like them very much. Bye, I hope you get many water-melons for your birthday.

Thank you, Marikje, instead of Richard, who is not able to write. In this moment. But he is so great, that maybe..., later? answered ODHALENI gang.

A nakonec úžasná informace. Dostali jsme e-mail až zpoza Velké louže a v něm informaci, která nás nesmírně potěšila:

Dobrý den!
Píšu ze Spojených států a určitě vás potěší, že vaše on-line vysílání z Pavilonu zaujalo hned několik amerických televizních stanic. Klobouk dolů! Dovoluji si říct, že vzhledem k množství událostí odehrávajících se v těchto dnech po celém světě je to opravdu úspěch. A zároveň bych chtěla poděkovat za vaše živá vysílání (rádio přes Internet) - člověk je tak hned případně trošku blíže k domovu a rodině. Děkuji. S pozdravem Gábina, Baltimore, Maryland.

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení