Projekt Odhalení získal další ocenění!

11. červen 2007

Projekt Odhalení získal v pátek v Berlíně pečeť Comenius-EduMedia 2007 v kategorii přírodovědného vzdělávání. Podle pořadatelů je Comenius-EduMedia nejdůležitější německé a evropské vyznamenání pro vzdělávací multimediální projekty.

Ocenění uděluje od roku 1995 Společnost pro pedagogiku a informace (Gesellschaft für Pädagogik und Information). Hodnotí se obsah a kreativní pojetí přihlášeného projektu. Hodnocení je dvoustupňové, konečné rozhodnutí je na mezinárodní odborné porotě, složené z mediálních expertů z devíti evropských zemí.

V kategorii přírodovědně vzdělávacích projektů bylo uděleno celkem osm pečetí stvrzujících jejich naučný a vzdělávací charakter. Projekt Odhalení byl stejně jako v případě přehlídky Wildscreen, kde jsme získali divokého Oscara, reprezentován stejnojmenným 2DVD, sdělil autor projektu Miroslav Bobek z Českého rozhlasu.

Podle Barbory Köpplové, vedoucí katedry mediálních studií z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, je to poprvé v historii soutěže, kdy byl takto oceněn projekt se zábavnými prvky. Ceny jsou totiž udělovány výhradně projektům se vzdělávacím obsahem, směřujícím přímo na podporu školní výuky.

Z ostatních oceněných děl: Malý medik (Comelsen Verlag, SRN), DVD Encyklopedie pro děti (LANGMaster, ČR), Dějiny a příběhy 20. století - 1914-1949 (Německé historické muzeum), Krajina za školou (Centre for Modern Eduaction, Praha), Geografie Oceánie a polárních oblastí (Svarog, Slovinsko).

Comenius EduMedia - diplom

Přímý přenos z gorilího pavilonu pokračuje, kamery jsou ovládány denně od 8 do 18 hodin. O gorilách v pražské zoo a projektu Odhalení vyšla nedávno stejnojmenná publikace, jejíž výtěžek je určen na podporu ochrany goril nížinných ve střední Africe. Další prostředky pro tento účel jsou získávány například z prodeje knihy gorilích pohádek Moja a páv či 2DVD Odhalení, které loni získalo divokého Oscara.

autor: Petra Hanzelková
Spustit audio
Projekt Odhalení