Porotci Křišťálové Lupy o projektu Odhalení

14. prosinec 2007

Křišťálová Lupa je internetová čtenářská anketa, která oceňuje nejoblíbenější a nejzajímavější projekty a služby českého internetu za každý rok. Ve většině kategorií hlasují čtenáři, o dvou ale rozhoduje odborná porota, která vybírá Projekt roku a Anticenu. V kategorii Projekt roku se Odhalení nedávno umístilo na třetím místě za projekty Stream.cz a Mapy.cz. Vybrali jsme nejzajímavější komentáře členů odborné poroty, o které se s vámi nyní podělíme.

Tomáš Bella, šéfredaktor www.sme.sk:
"Výnimočný príklad, že nielen súkromné firmy môžu mať na webe dobré nápady a doviesť ich aj do šťastného konca."

Vítězslav Bogač, Microsoft, ředitel pro velké zákazníky:
"Nový, zajímavý a prospěšný projekt, velmi slušný jak po obsahové, tak po grafické stránce."

Ondřej Filip, výkonný ředitel CZ.NIC:
"Odhalení je určitě jeden z nejvýraznějších projektů českého internetu. Český rozhlas se tím velmi vtipně postavil záplavě televizních reality show. Stejně tak musím ocenit profesionální zpracování."

David Hác, Managing director FunPower:
"Vynikající nápad, kombinující edukativní a zábavnou složku a zároveň kopírující nejnovější trendy na síti."

Michal Illich, zakladatel společnosti Jyxo.cz:
"Příklad toho, že i státní instituce dokáže dělat věci moderně i kvalitně."

Pavel Kos, technický viceprezident Vodafone Czech Republic:
"Úspěšný pokus o "reality show jinak", který publiku přinesl nejenom zajímavý a originální obsah, ale zapůsobil také jako efektivní marketingový nástroj propagace digitální stanice Český rozhlas Leonardo."

Jaroslav Kábele, ředitel iDNES.cz:
"Jediná opravdová reality show, která má smysl. Na webu vznikla komunita lidí, kteří pro gorily doslova dýchají, je radost tam chodit."

Ondřej Malý, redaktor Lidových novin:
"Odhalení jsou mi dlouhodobě sympatický projekt už od dob, kdy je Český rozhlas a Česká televize pustili "proti" VyVoleným a BigBrotherovi a na příslušných stránkách bulváru lidé rozebírali Šreka, Vladka a gorilího samce Richarda. Výborná propagace zoo, digitální stanice Českého rozhlasu, koneckonců i České televize. Profesionálně udělaný projekt po všech stránkách, zoologické, technologické i marketingové."

Petr Mára, šéfredaktor serverů MujMac.cz a MujiPod.cz, Grafika Publishing:
"V záplavě bulváru a "rychlokvašek" je to příjemný web se zajímavým a netradičním obsahem. Moc pěkné."

Aleš Miklík, šéfredaktor serveru Lupa.cz, Internet Info:
"Neotřelý nápad, kvalitní provedení, výborná propagace, schopná navíc přitáhnout k internetu masy jinak málo aktivních uživatelů. Příklad užitečného projektu veřejnoprávního média."

Jan Suda, Online media director Universal MCcann:
"Skvělý projekt s ušlechtilým smyslem."

Pro gorilí projekt hlasovali také Ondřej Aust z Lidových novin a Dominik Hrodek z časopisu Strategie. Ti ovšem nepřipojili ke svému rozhodnutí žádný komentář.

Slavnostní vyhlášení výsledků Křišťálové Lupy 2007 proběhlo 22. listopadu 2007 v pražském Restaurant & Cocktail baru p.m. za účasti mnoha významných jmen českého internetu i veřejného dění.

Všechny komentáře porotců najdete na webu ankety.

Spustit audio
Projekt Odhalení