Po stopách gorilí tlupy na pražském Výstavišti

29. duben 2008

V pátek 25. dubna proběhl na pražském Výstavišti v rámci knižního veletrhu Svět knihy 2008 křest nové knihy Moja, Tatu a tiplíci autorů Miroslava Bobka a Terezy Šefrnové. Kromě toho byla pro návštěvníky veletrhu připravena celodenní soutěž s názvem Po stopách gorilí tlupy. Děti všech věkových kategorií a dokonce i dospělí se mohli zapojit do hledání hracích karet s podobiznami pražských goril. Zájem návštěvníků o hru byl nečekaný.

Cílem soutěže bylo posbírat celkem 6 hracích karet (Moja, Tatu, Kijivu, Shinda, Kamba a Richard). Ty roznášely "gorilí hostesky" v tričku a kšiltovce Odhalení. Každá kartička měla svůj kód, který soutěžící museli přepsat do tzv. soutěžního lístku. Po vyplnění adresy a odevzdání lístku do slosovacího boxu na stánku Českého rozhlasu nastalo už jen netrpělivé čekání na vyhlášení vítězů.

Asi nejžádanější ze všech karet byla podobizna malé Moji a mláděte Tatu. Tyto kartičky nadšeně sbírali i ti, kteří se do celodenní soutěže nakonec nezapojili. Třeba z důvodu nedostatku času. Ale není se co divit! Kdo by si nechtěl odnést na památku podobizny nejroztomilejších pražských gorilek?

O zábavu opravdu nebyla nouze. Ty, kteří se rozhodli soutěž "dotáhnout až do konce", jsme často potkávali v pavilonu, jak s vervou probíhají kolem výstavních stánků a už z dálky volají: "Kterou máte? Potřebuji Kambu!".

Losování výherců (1)

Po napínavém boji přišlo závěrečné vyhlášení. Šťastlivci se mohli těšit na krásné ceny s logem Odhalení - DVD, knížky, CD, trička a další hodnotné dárky. Výherce vylosoval Petr Rajchert spolu s kmotry nové knížky hercem a režisérem Janem Jiráněm a ředitelem Zoo Praha Petrem Fejkem.

autor: Jana Jirátová
Spustit audio
Projekt Odhalení