Odhalení si potřetí získalo přízeň ruského publika

19. říjen 2009

Po dvojnásobném úspěchu pod patronací Českého centra v Moskvě se výstava Fenomén Odhalení znovu představila ruskému publiku. Poprvé na sebe Odhalení upozornilo loni na prestižním knižním veletrhu Non Fiction, podruhé v prostorách Českého centra. Třetím dějištěm výstavy Odhalení v Moskvě se stalo Darwinovo muzeum.

Státní Darwinovo muzeum bylo založeno ještě v carských dobách. Dnes zaujímá dvě budovy, které jsou plné expozic dokazujících Darwinovu evoluční teorii. Ve třech různých patrech můžete obdivovat tisíce exponátů. Kromě stálých expozic letos muzeum nabízí i speciální expozici k 200. výročí od narození Charlese Darwina a 150 let od vydání jeho stěžejního díla O původu druhů.

Výstava fotografií Fenomén Odhalení byla do těchto prostorů přesunuta z Českého centra, kde byla k vidění od května tohoto roku. Slavnostní vernisáže se zúčastnil i Miroslav Bobek, autor projektu Odhalení. Za přítomnosti novinářů, odborného, ale i laického publika vyzdvihl ochranářský kontext projektu a nejbližší záměry. Po slavnostním zahájení výstavy proběhla přednáška o projektu Odhalení. Publikum zaujala zvláště parodická stránka projektu a pak samozřejmě také samotní aktéři, ale i naše aktivity na pomoc gorilám v Africe! "O projektu Odhalení jsem věděla hrozně málo a bylo pro mě velmi zajímavé seznámit se s ním do detailů a hlavně dozvědět se o vašich ochranářských aktivitách," pronesla jedna z účastnic přednášky po skončení prezentace.

Darwinovo muzeum zaujíma dvě nové budovy.

Úspěch projektu Odhalení a jeho kladné přijetí ruským publikem i dokládá velký zájem ze strany moskevské zoo navázat s námi bližší spolupráci. Radostnou novinou je i to, že jsme dostali nabídku k vydání gorilích pohádek v ruštině. Tak držme projektu Odhalení palce!

autor: Jana Jirátová
Spustit audio
Projekt Odhalení