ODHALENÍ POKRAČUJE!

27. březen 2009

"Odhalení pokračuje a v Roce gorily se bude ještě výrazněji orientovat na ochranu goril nížinných ve volné přírodě," uvedl včera (26. 3. 2009) na tiskové konferenci v Divadle Bez zábradlí vedoucí projektu Miroslav Bobek.

Rok gorily vyhlásily UNEP (United Nations Environment Programme) a WAZA (World Association of Zoos and Aquariums) a Český rozhlas se prostřednictvím projektu Odhalení stal jejich partnerem. Dále navázal spolupráci s legendárním Richardem Leakeym na jeho projektu WildlifeDirect.

Miroslav Bobek, team Odhalení a cena Greenpeace

Internetový přímý přenos gorilí rodiny z pražské zoo bude pokračovat, avšak hlavní náplní projektu bude přinášet informace o gorilách v Africe, o prostředí, ve kterém žijí, o ochraně africké přírody a všech dalších souvislostech. "Zároveň pokračujeme ve shromažďování prostředků na sbírkové konto Odhalení a připravujeme další osvětové aktivity orientované zejména na africké děti," upřesnil Bobek.
"Na nejbližší dobu s naším dlouholetým partnerem Limbe Wildlife Centre chystáme internetové přímé přenosy tamních goril. Předběžně jsou naplánovány na pátek 3. dubna a pondělí 6. dubna, vždy od 14 do 15 hodin na www.rozhlas.cz/odhaleni ".

Tým projektu Odhalení pak od tiskové mluvčí Greenpeace Lenky Borákové a herce Petra Vacka převzal cenu Innovation for Living Planet. "Greenpeace vítá používání moderních technologií v oblasti ochrany životního prostředí a přírody," uvedla k tomu Boráková. "Vysoce oceňuje inovativní přístup Českého rozhlasu v tomto směru. Cenu Innovation for living planet uděluje Greenpeace International tvůrcům projektu Odhalení za uplatnění těchto technologií při vzdělávání veřejnosti k pozitivnímu vztahu k přírodě."

Cena Innovation for Living Planet

Více na: www.rozhlas.cz/odhaleni

Spustit audio
Projekt Odhalení