O Vánocích s gorilami a s projektem Odhalení

21. prosinec 2009

Během Vánoc si budete moci užít nadílku v podobě rozhlasových pořadů s tématikou goril. Vánoční vysílání Českého rozhlasu Leonardo jsme zasvětili projektu Odhalení.

Na Štědrý den jsme pro vás připravili gorilí pohádky Moja, Tatu a tiplíci v podání Lucie Bílé. Jde o rozhlasové pohádky natočené v režii Jana Jiráně podle stejnojmenné knihy Miroslava Bobka a Terezy Šefrnové, které nedávno vydal Radioservis. Svou rozhlasovou premiéru budou mít napínavé i humorné příběhy gorilky Moji a jejího mladšího brášky Tatua 24. 12. v 10 hodin, reprízu v 17 hodin.

Na Boží hod si s námi budete moci zrekapitulovat dlouhé čtyři roky projektu Odhalení. Pořad s názvem Fenomén Odhalení dokumentuje vývoj multimediálního projektu Českého rozhlasu Online a Leonardo od jeho počátku v roce 2005. V pořadu uslyšíte nejen výpovědi rozhlasových tvůrců, kteří se na projektu podíleli, ale i mnoha odborníků, kterým projekt Odhalení přinesl cenné vědecké materiály. Nejen o pražských hrdinech Odhalení, ale i o tom, jak společně s vámi pomáháme gorilám žijícím v Africe, uslyšíte v pořadu Fenomén Odhalení, který Český rozhlas Leonardo vysílá 25. 12. v 10 a 17 hodin a 26. 12. ve 14 hodin!

Jedním  z cílů projektu Odhalení bylo přispět k ochraně goril nížínných. O našich aktivitách v Africe více v pořadu Fenomén Odhalení.

Přejeme vám pohodové svátky vánoční!

autor: Jana Jirátová
Spustit audio
Projekt Odhalení