Moja, Tatu a tiplíci: Křtu knihy pohádek bude asistovat pražská gorilí rodinka!

22. duben 2008

Kmotry nové knížky gorilích pohádek budou herec a režisér Jan Jiráň a ředitel pražské zoo Petr Fejk.Dále se budete moci osobně setkat s člověkem, který má k pražským gorilám vůbec nejblíže - s Markem Ždánským, vrchním ošetřovatelem goril. Křest proběhne na veletrhu Svět knihy, ve Velkém sále Průmyslového paláce, v pátek 25. dubna 2008 od 16 hodin. A po celý den bude na veletrhu přítomna pražská gorilí rodina! V životní velikosti.

Knížku gorilích pohádek Moja, Tatu a tiplíci autorů Miroslava Bobka a Terezy Šefrnové vydalo nakladatelství Radioservis ve spolupráci s Českým rozhlasem. Kromě humorných přináší i napínavé příběhy obou gorilích mláďat z pražské zoo a je vybavena mnoha celostránkovými fotografiemi. Navíc obsahuje také rozsáhlý doslov, který pohádkové příběhy uvádí "na pravou míru".

"Čtenáři se v něm dozvědí nejen, co jsou ve skutečnosti zač tiplíci, ale rovněž mnohé o životě goril a dalších zvířat, která v pohádkách vystupují," říká Miroslav Bobek. "Jen jednu věc jsme se rozhodli neprozradit - kdo je autorem skalních maleb, které v knížce připisujeme gorilímu malíři Kibalimu."

Skalní malba nosorožce

A s jakými dalšími zvířaty se gorily v knížce setkávají? Například s nespokojeným hrochem, rozšafnými ropuchami, strašidelnými mláďaty sov, legendárním "africkým dinosaurem" mokele mbembem či s kosem-posměváčkem. A také s mravenci, kteří Moje snědí narozeninový dort. Tato pohádka je jediná, která již byla publikována, a to v interpretaci Lucie Bílé na CD Moja a páv.

Z výtěžku knížky Moja, Tatu a tiplíci bude opět podporována ochrana goril nížinných v Africe, a to částkou 20 Kč z každého prodaného výtisku.

Vedle křtu pohádek je pro Vás na veletrhu Svět knihy připraven bohatý program včetně velké celodenní soutěže Po stopách gorilí tlupy. Po celý den (25. dubna) můžete sbírat kartičky pražských goril, které najdete u gorilích hostesek. Od 16 hodin proběhne spolu s křtem velké slosování soutěže o jednu z padesáti zajímavých cen. Proto neváhejte a přijďte si zasoutěžit s našimi gorilami. Na každého z Vás čeká odměna, která potěší nejen Vaše děti.

Spustit audio
Projekt Odhalení