Limbe Wildlife Centre poničila silná bouře

15. červen 2009

Před dvěma týdny se přehnala nad Limbe neobyčejně silná bouře, která způsobila škody po celém kamerunském pobřeží. Spousta místních lidí přišla o střechu nad hlavou. Velké škody utrpělo také Limbe Wildlife Centre, záchranná stanice pro primáty, kterou jsme několikrát finančně podpořili a kterou jste měli možnost lépe poznat díky našim dvěma přímým přenosům.

Ačkoliv začátkem období dešťů jsou tady na bouřky zvyklí, bouře takové síly byla opravdu mimořádným jevem. Netrvala ani půl hodiny, ale zanechala po sobě skutečnou zkázu. Navíc, jak na blogu centra na WildlifeDirect uvedla jeho manažerka Simone de Vriesová, na rozdíl od běžné praxe v evropských či amerických zemích, kde jsou obyvatelé před blížící se silnou bouří včas varováni a mají možnost se alespoň trochu na situaci připravit, v Kamerunu taková služba nefunguje, takže bouře přišla nečekaně. I z toho důvodu je záchranná stanice v Limbe velmi poškozena.

Nejvíce utrpěly venkovní výběhy, řada stromů byla vyvrácena. Výběh šimpanzů je zcela zničen. Naštěstí byl zachován poměrně bez velkých škod výběh pro šimpanzí mláďata, ovšem ten velký centru citelně chybí - vždyť šimpanzí skupina se tu neustále rozrůstá, v těchto dnech má 53 členů. Proto je zapotřebí vystavět nové prostory pro šimpanze co nejdříve, na to ovšem LWC nemá dostatek prostředků. Obrací se proto prostřednictvím svých webových stránek na všechny, kterým není tato situace lhostejná, s prosbou o finanční pomoc.

Velký gorilí výběh v Limbe Wildlife Centre

Také vy můžete záchranné stanici v Limbe pomoci - nejsnáze tak, že přispějete na sbírkové konto Odhalení - č. ú. 555 555 552/0800.
Děkujeme za vaši podporu.

Více o Limbe Wildlife Centre se dozvíte zde.

autor: Zuzana Šmejkalová
Spustit audio
Projekt Odhalení