KŘEST KNÍŽKY GORILÍCH ŘÍKANEK

13. prosinec 2007

Ve středu 12. prosince 2007 proběhl křest knížky gorilích říkanek Proč nehladit ježka v restauraci Cihelna Barfly. Autor knihy Miroslav Bobek spolu s ilustrátorem Pavlem Sivkem knihu pokřtili po boku dvou kmotrů - herce a skladatele Jana Jiráně a herečky Terezy Šefrnové.

Knížku vydalo nakladatelství PLOT ve spolupráci s Českým rozhlasem Online a projektem Odhalení. Hlavní hrdinkou je gorilka Moja z pražské zoo a stejně jako u ostatních produktů projektu Odhalení je výtěžek z knihy věnován na ochranu goril nížinných v Africe.

Kmotr Jan Jiráň spolupracuje s Českým rozhlasem na tvorbě CD s pohádkami a říkankami z knížky Proč nehladit ježka v interpretaci Lucie Bílé. "Jsem hrozně pyšný, že tady s Vámi mohu stát. Protože kolegům v Ypsilonce budu s pýchou vysvětlovat, jak jsem křtil knihu o zvířatech. Oni totiž o mně vědí, že když mi pod nohama zmizí civilizační výdobytky dlažba a beton, tak trošku znejistím." Na závěr Jan Jiráň dodal: "Já knížce jako kmotr přeji, aby se hezky prodávala a hezky četla. Aby našla spoustu dospělých i dětských čtenářů a diváků. Hodně štěstí na cestě."

Miroslav Bobek, Pavel Sivko a kmotři Tereza Šefrnová a Jan Jiráň při křtu knihy gorilích říkanek

Na závěr měli účastníci křtu a příznivci goril možnost si poslechnout pár říkanek z knihy v interpretaci Tezery Šefrnové, která s rozhlasem dlouhodobě spolupracuje. Sama je spolu s Miroslavem Bobkem autorkou knížky gorilích pohádek Moja a páv.

V souvislosti se křtem knížky gorilích říkanek proběhla i neformální oslava již třetích narozenin nejpopulárnějšího mláděte v České republice, gorilky Moji.

autor: Petra Hanzelková
Spustit audio
Projekt Odhalení