GORILÍ POHÁDKY S LUCIÍ BÍLOU NA ČESKÉM ROZHLASE LEONARDO

19. prosinec 2007

HLAVNÍ HRDINKOU VÁNOČNÍHO VYSÍLÁNÍ BUDE MALÁ MOJA

Na Vánoce nabídne Český rozhlas Leonardo svým posluchačům gorilí pohádky v interpretaci Lucie Bílé. Jejich hlavní hrdinkou je samozřejmě malá Moja, vystupují v nich však i další obyvatelé pražské zoo a také gorily z afrických pralesů.

Lucie Bílá s gorilkou Mojou

"Český rozhlas Leonardo je stanicí, která popularizuje vědu, ale na Vánoce jsme se rozhodli přijít s touto speciální ojedinělou nabídkou," říká šéfredaktor Ondřej Vrtiška. "Pohádky vznikly na základě projektu Odhalení, který je s naší stanicí neodmyslitelně spjat."

Gorilí pohádky Miroslava Bobka a Terezy Šefrnové režíroval Jan Jiráň, namluvila a nazpívala je Lucie Bílá a původní hudbu k nim napsal Václav Bárta. Český rozhlas Leonardo (www.rozhlas.cz/leonardo) je bude vysílat na Štědrý den od 10 hodin, na druhý svátek vánoční od 16 hodin, na Silvestra od 10 hodin a na Nový rok od 17 hodin.

Lucie Bílá s Richardem

V únoru příštího roku pak vyjde CD gorilích pohádek a písniček a stejně jako je tomu dalších publikací a předmětů s logem Odhalení, např. knihy pohádek Moja a páv či říkanek Proč nehladit ježka , bude z jeho výtěžku podporována ochrana goril v Africe. Lucie Bílá se do těchto aktivit zapojuje bez nároku na odměnu.

autor: Petra Hanzelková
Spustit audio
Projekt Odhalení