Draží se o sto šest, výnosy jsou desetitisícové!

15. květen 2008

Dražba Českého rozhlasu a internetové aukční síně Aukro je v plném proudu. O všechny předměty se svádí urputný boj. Nejúspěšnější a nejvíce obdivovaná je olejomalba gorilky Moji od Ivy Hüttnerové.

Titulní obrázek CD Moja a páv, které se již podesáté umístilo v hitparádě IFPI (Mezinárodní federace hudebního průmyslu) v Top 10 kategorie Mluvené slovo, je hlavním předmětem dobročinné aukce ve prospěch goril. Cena originálu tohoto obrázku od Ivy Hüttnerové už nyní přesáhla hranici 13 000 Kč. O druhé místo v žebříčku nejžádanějších předmětů dlouho soupeřila fotografie Khalila Baalbakiho s názvem Moja s bráškou Tatuem a originál kresby goril od Pavla Sivka. V tuto chvíli má ilustrace více než 500 Kč náskok. "Sourozenecká" fotografie gorilích mláďat tak prozatím zaujímá třetí místo.

Zapojte se také do dražby a podpořte svého favorita! Výtěžek z aukce poputuje na pomoc gorilám v Africe!

Aukce se může zúčastnit každý, kdo se zaregistruje na stránkách www.aukro.cz. Pak už stačí jen vybrat si svůj objekt zájmu a přihodit k němu vyšší částku, než je ta, která je u něj zatím uvedena. Aukce odstartovala 12. května v 16 hodin a potrvá do 22. května do 16 hodin. Poté, co šťastný výherce pošle konečnou výši částky na konto Odhalení, budou mu předměty slavnostně předány patronkou aukce Lucií Bílou.

Chcete mít doma Moju nebo Tatu, Richarda či Kijivu? Tak neváhejte a zapojte se s námi do hry! Do konce aukce zbývá už je 7 dní!

Seznam dražených předmětů:
Malba Moji od Ivy Hüttnerové
Ilustrace Pavla Sivka s gorilím motivem
Fotografie Moji s bráškou Tatuem
Fotografie gorilí samice Kijivu s Mojou
Fotografie gorilího samce Richarda
Fotografie nejmladšího gorilího mláděte Tatua
Fotografie přísně vyhlížejícího Richarda

Připravujeme vydání dětské knihy o gorilách v anglickém a francouzském jazyce, která bude zdarma distribuována do škol v Kamerunu. A právě k tomu nám pomůžete Vy a výtěžek z této aukce.

autor: Jana Jirátová
Spustit audio
Projekt Odhalení