Co nového v pavilonu?

17. srpen 2007

Nadpis by asi přesněji měl znít "Co staronového v pavilonu?", protože hlavní a pozitivní zprávou je, že je vše v normálu, Kijivu je opět při síle a o Tatu pečuje jako vzorná a někdy až přespříliš bázlivá matka. Ostatní "fungují" jako obvykle a až na občasné vyšilování spolu žijí jako přímo ukázková gorilí rodinka.

Přesto stojí za zmínku několik zajímavostí, které se v několika uplynulých dnech také zhusta probíraly na zdejším diskusním fóru. Kijivu je na svého nejmladšího potomka sice stále velmi opatrná, nechává ale Shindu, aby jej rovněž opečovávala. Občas bývají obě samice k vidění kterak sedí a společně "oňoupávají" a čistí mrně ležící mezi nimi. Shinda si je navíc již bere na záda a často s ním, společně s ostatními, míří do venkovního výběhu. Kamba již tradičně vozí Moju. V slangu ostřílených diskutérů se oběma gorilám začalo říkat taxíky, konkrétně Shindataxi a Kambataxi. Kamba jako by se při pokusech o kontakt s Tatu ostýchala, vypadá to, že se snaží nezneklidňovat Kijivu. Přesto si společně s Mojou "prcka" už pohladily. Ten se zatím zdá mít čile k světu. Občas se s vypětím všech sil postaví na všechny čtyři, aby se vzápětí zase téměř bezvládně zhroutil. Byl už ovšem údajně spatřen, kterak (sice stále ještě na břiše sedící Kijivu) sosá mléko, stoje přitom na svých nožkách. Marek Ždánský má tedy asi pravdu, když říká, že Tatu je živější, než byla v tomtéž věku Moja. Máme se asi na co těšit.

A propos Marek Ždánský. Na stránkách Lidových novin odpovídal online na dotazy návštěvníků stránek a soudě podle ohlasů v naší diskusi, si přes obrovské množství otázek vedl skvěle. Gorilí fanoušci alespoň neskrývali své nadšení, takže tímto mu rád gratuluji a hlavně i za zmíněné fandy také děkuji.

Ale zpět ke gorilám. Včera bylo v pavilonu opravdu živo. Běhalo se, řádilo se, házelo se vším možným, dokonce se bubnovalo do balonu. Moja rozparádila celou tlupu, zapojil se dokonce i Richard. Jeho mohutné a těžké tělo působilo při hopkání a skotačení komicky, až téměř nepatřičně. Kdy by to do něho řekl? Kupříkladu já vážím mnohem méně, ale takový start na míč tedy nemám :-)). Dnes bylo také živo. Tentokrát se i trochu bojovalo. Kvůli žvanci, jak jinak. Shinda slízla překvapivě facku od Kijivu, což je docela neobvyklé, ale jak se zdá, u gorilek je opět vše v pořádku.

autor: Vladislav Kulhavý
Spustit audio
Projekt Odhalení