Africké ozvěny na Festivalu Odhalení

14. květen 2009

V pátek 15. května 2009 od 17 hodin ve velkém sále Průmyslového paláce budete mít mimořádnou příležitost dozvědět se o jedinečném setkání s habituovanou skupinou goril nížinných ve volné přírodě. Miroslav Bobek, Petra Hanzelková a Jana Jirátová vám budou vyprávět o expedici do Kamerunu a Středoafrické republiky.

V rámci programu poprvé spatříte unikátní videozáběry a fotografie z cesty po střední Africe!

Zároveň od čtvrtka 14. května do neděle 17. května proběhne historicky první Festival Odhalení na pražském Výstavišti v Holešovicích, na který vás Český rozhlas Online srdečně zve.

Po celou dobu trvání veletrhu Svět knihy budete mít možnost seznámit se na stánku L 825 s retrospektivní výstavou Fenomén Odhalení, která mapuje vše, co se kolem projektu Odhalení odehrálo v letech 2005 - 2008. Staňte se i vy svědky poutavého vyprávění o zážitcích z neprozkoumaných oblastí divoké Afriky! Těšíme se na vás.

Pětiletá samička Mai beze strachu běží přes řeku, rezervace Bai Hokou, Středoafrická republika

Pokud se vám nepodaří zúčastnit se veletrhu a vyslechnout si tak páteční vyprávění o zážitcích z Afriky, zapněte si v pondělí 18. května v 11 hodin Český rozhlas Leonardo, pořad Vstupte!, jehož hostem bude autor projektu Odhalení a vedoucí africké výpravy Miroslav Bobek, který si bude spolu s moderátorem Robertem Tamchynou povídat právě o putování za gorilami a o jiných zajímavých příbězích z Afriky.

Spustit audio
Projekt Odhalení