40.000 Kč pro Odhalení - vlna Radia Wave se prohnala Abatonem

17. leden 2007

První narozeniny oslavil 12. ledna v pražském Abatonu Český rozhlas 4 - Radio Wave. Na třech pódiích se během večera vystřídalo sedm kapel a třináct DJs. Výtěžek z akce poputuje na konto projektu na záchranu goril ve volné přírodě www.odhaleni.cz.

Celkový výtěžek akce ve výši přesahující 40.000 Kč věnuje Radio Wave na projekt Odhalení. "Jsme rádi, že první rok vlny 100,7 FM byl uzavřen párty s takovým line-upem a věříme, že ten příští bude ještě nabitější: jak v playlistu stanice, tak i na dalších akcích, které plánujeme pořádat," říká ředitel stanice Ladislav Lindner-Kylar. Hudební dramaturg Tomáš Turek pak dodává: "Těší mě, že nápad s výběrem nepříliš 'provařených' kapel ocenilo mnoho návštěvníků akce".

Narozeninovou párty odstartovali krátce po dvacáté hodině moderátoři stanice Veronika Mayerová (Odpolední session) a Jakub Viliš (Dopolední příliv). Na hlavním pódiu rozehřála diváky kapela Lealoo. Tato pětice v čele s charismatickou zpěvačkou Evi vyhrála jako první hitparádu pořadu Startér na podporu začínajících "nepodepsaných" kapel. "Byl to pro nás skvělý zážitek zahrát si na narozeninách Radia Wave po boku takových kapel jako jsou Khoiba nebo Nierika. Děkujeme Radiu Wave za to, že podporuje kapely, které zatím nevyšly na žádném z labelů", říká Evi z Lealoo.

Na hlavní stagi, které vládly především kytary, zaujala talentovaná slovenská formace The Bridge. Za kopřivnický neighbourhood zahrála originální kytarovka Nierika. Zasněná a strhující Khoiba zpočátku diváky napínala, nakonec však potvrdila pověst jedné z nejlepších českých koncertních kapel. V zápětí se pražskému publiku představil nedávno vzniklý projekt, kapela Please The Trees, která dorazila přímo z festivalu Eurosonic v holandském Groningenu. Narozeninovou párty pak zakončili energičtí Landmine Spring.

Fanoušky hiphopu rozehřál DJ Omar, autor jednoho z vlajkových pořadů ČRo 4 Platinum Soul. Na jeden z vrcholů večera se nemuselo dlouho čekat. Vystoupení Gipsy.cz strhlo i ty největší "stylové škatulkáře". "Kéž by takhle vypadaly i moje narozeniny," směje se Gipsy. Na Gipsyho navázala další hvězda večera - slovenský rapper a producent Vec. Tempo mu udával DJ Roman Zámožný. Zbytek večera si na tomto pódiu vzali do parády Abdul 52 a DJ Babylone.

Na djské stagi se začínalo zvolna. Start totiž patřil známé brokenbeatové dvojici DJs Tallovi a Blueovi. Abstraktní hip hop předložil DJ Hoffee, kterého znáte z pořadu Radia Wave Lááry Fááry. Štafetu si pak mezi sebou předávali DJs Tadeáš, Martin Mikuláš, Maceo, Boris Carloff, Alex Fish a Rhytmick.

O půlnoční breakdance show se postarali vítězové všech breakdance kategorií roku 2005 a vítězové Battle of the Year 2006 Beat Brother Squad a dívčí skupina Defeat.

Radio Wave velice děkuje všem partnerům akce: TV Óčko, deníku Metro, portálu Atlas ICQ, serveru Freemusic.cz a společnosti EasyJet.

Spustit audio
Projekt Odhalení