Zájem o malou gorilku je obrovský

1. červen 2007

Zájem o gorilího novorozence je obrovský a v mnoha ohledech překonal všechny rekordy. Jen ve středu navštívilo stránky se záběry kamer asi 80 000 uživatelů a počet shlédnutých stran stoupnul na 318 665! Je to o cca 62 % více lidí než v případě sledování Kambina neúspěšného porodu.

Také v pražské zoo není doslova k hnutí a rekordní návštěva (pokud bude slušné počasí) se očekává o víkendu. Veškerá slova o tom, jak to včera a dnes vypadalo v pavilonu goril, jsou zbytečná, pokud se podíváme na přiložený obrázek.

Zájem o gorilí miminko je obrovský

Novorozeně se má zatím velice dobře, krásně pije mléko od mámy Kijivu a užívá si prvních dnů na světě v bezpečí jejího náručí. Ostatní gorily jsou překvapivě zcela klidné, v pavilonu nejsou patrné snad žádné strkanice a třenice.

Kijivu má mnoho mléka, o čemž svědčí její nápadně velká prsa. I to je důležité - pokud by máma mléko nemělo, mládě by se muselo dokrmovat uměle. Kijivu je ovšem zatím velmi pečlivá, svoje miminko stále čistí, kontroluje a zahřívá.

Dnes ráno jsem mluvil s Markem Ždánským, který mě požádal, abych touto cestou poděkoval členkám gorilího klanu za pečlivost a obezřetnost, s jakou v noci drží služby u ovladačů webových kamer a sledují gorilky. Hlavně díky tomu jsme mohli porod všas zaznamenat, kontrolovat, zkrátka být u toho. K tomuto poděkování se připojujeme i my, "rozhlasáci".

Náš velký dík patří rovněž partnerům a sponzorům projektu Odhalení, zejména společnosti Visual Connection, která zajišťuje streaming.

("Odhalení se za poslední měsíc stalo nejsledovanějším internetovým přenosem. Masový zájem uživatelů by nebylo možné uspokojit bez pokrokové distribuční sítě NACEVI - NÁrodní CEntrum VIdea, kterou vytvořila a provozuje naše společnost," řekl Tomáš Petrů, ředitel Visual Connection.)

Pokud se o víkendu do pražské zoo nedostanete nebo to tam máte daleko, můžete spolu s námi stále sledovat gorilí rodinu (a hlavně mládě) pomocí čtyř kamerám v pavilonu a přenosu na našich webových stránkách Odhalení

Zájem o gorilí miminko je obrovský
autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení