Vybíráme z diskuse

5. duben 2007

Pro ty z vás, kteří nemají dost času a trpělivosti studovat diskusní příspěvky, vybíráme dnes pár zajímavostí z posledních dnů. Všem přispěvovatelům děkujeme.

Den co den, noc co noc sleduji internet s Odhalenými, a to již přes 2 měsíce. A stále se nic neděje. I když Kamba má břicho pořádný.Vím, že je to těžké u zvířete spočítat termín porodu, ale já si myslím, že už brzy porodí. Je vidět, obzvlášte když si Kambuška lehne, jak se jí v břišku mláďátko převaluje...To je signál, že vývin bude co nejdříve ukončen, nastane porod a my se dočkáme.

Když to šlo tam, musí to jít taky ven. Kambuško, do toho, nic se neboj, držíme ti všechny ze Dvora Králového palce!!! Vzpomínáme na Tebe, když jsi byla s Tadaem v Zoo D.K.a my se s dětmi na tebe chodily dívat. Až budeš mít malé, přijedeme za tebou do Prahy. Tam se máš jistě dobře, krásné dva výběhy letní a zimní, kamarádky a kamaráda Richarda, kámošku Mojinku a výborné ošetřovatele. Tak se Kambuško drž, a brzy nám už to malé gorilátko přivedˇna svět! Moc se všichni těšíme.. Milada

Ahojte, zdravím vás všechny moc a moc!!! Sledujeme s vámi Kambu už několik týdnů a musím se smát, protože stejně jsem "přenášela" i já. Od začátku jsem všem říkala, že máme špatně daný termín porodu, a když se už všem zdálo, že je to fakt dlouho, já věděla, že máme ještě čas. Je pravda, že těch posledních 14 dnů bylo snad nekonečných a že každý se nás pořád ptal, denně jsem dostávala několik sms a ten tlak na to, abych už porodila, byl tak velký, že jsem se skoro nedočkala.

Nakonec jsme se samozřejmě dočkali a také Kamba a my všichni s ní se také dočkáme. Ono sledovat online někoho, jestli nerodí, obzvlášť pokud nelze přesně určit termín porodu a početí, to je nápor na nervy... Je to opravdu dlouhé a všichni víme, že se to blíží, ale netrpělivost nás ovládá mnohem víc, než zdravý rozum! Proto hlavu vzhůru a nebojme se, ono to přijde a to malý ví nejlíp, kdy je nejlepší čas :-)

Moc fandím všem, kdo se střídáte za kamerou a věřím, že už vám to na čas brzo skončí ;-)

... Nikdy by mě nenapadlo, že taková věc, jako porod gorilího mláděte, dokáže spojit a sblížit tolik předtím naprosto cizích lidí! :-) Je fajn vědět, že v tomto uspěchaném a netečném světě lidem prostě a jen tak záleží na "pouhé" opičce (omluvte to slovo pouhé, myslím, že si zaslouží mnohem větší pozornost, než jim lidé dávají).

Tak porodům zdar a gorilím zvlášť ;-) Katka

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení