Velká soutěž o dvanáct melounů začíná

11. listopad 2005

Která gorila v pražské zoo získá hlavní výhru v reality show Odhalení?

V pondělí v pravé poledne začne první kolo hlasování, ze kterého posléze vzejde vítěz "trochu jiné reality show" Odhalení. Už dnes prozrazujeme, že první ze sady otázek bude znít:

Která ze soutěžících goril na vás udělala nejlepší první dojem?
Hlasování bude probíhat prostřednictvím SMS zpráv odesílaných na číslo 903 33 06. Kdo bude hlasovat pro Richarda, zašle SMS ve tvaru HRA GR A, kdo pro Kijivu: HRA GR B, a kdo pro Shindu: HRA GR C. Mládě Moja je vzhledem ke své nezletilosti mimo soutěž. Veškeré finanční prostředky získané v rámci hlasování budou použity na ochranu goril ve volné přírodě.

Je favoritem Richard?
Již pár dnů před spuštěním hlasování se zdá, že se rýsuje favorit - gorilí samec Richard. Podle počtu (a také obsahu: "Richarde, jsi prostě nejkrásnější a nejlepší") přijatých e-mailů zatím jednoznačně vévodí. Těžko říct, zda je to tím, že oslavil čtrnácté narozeniny a sledovali jsme ho při konzumaci dortu, nebo kvůli neskrývané síle, která nemá obdoby ani na světových kláních kulturistů.

Ovšem Richardův náskok může být smazán již v první hlasovací den. Na startovní čáře je totiž připravená čtrnáctiletá samice Shinda. Krasavice k pohledání, tak trošku při těle, jejíž čas určitě přijde. Zatím se věnuje hlavně svádění Richarda, což se jí daří. Jistě to budeme moci v průběhu naší reality show brzy vidět na vlastní oči. Shinda bohužel kvůli hormonálnímu implantátu zatím nemůže mít mládě.

A co druhá soutěžící, dvanáctiletá samice Kijivu? Tu můžeme nejčastěji pozorovat, jak se láskyplně věnuje téměř ročnímu mláděti Moje. Je to vzorná matka, svého potomka nespouští z očí, a když si ho občas vypůjčí Shinda, rychle si ho bere zpět. O své mládě se bojí, možná i proto ji často můžeme vidět, jak sedí a zakrývá si uši. Jako by říkala: "Prosím, klid, tohle se mi nelíbí!"

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení