V Ostravě je nový areál pro parkour, inline, tenis a další aktivity

3. červenec 2018

Přes kilometr a půl dlouhá dráha pro jízdu na kolečkových bruslích a další nová moderní hřiště přibyla v Ostravě. Hlavně rekreační sportovci je najdou hned vedle areálu v lokalitě U Cementárny, který byl dokončen už dříve. Rozsáhlý sportovní park mezi Vítkovicemi a Zábřehem funguje od začátku prázdnin.

„Ta první etapa spíše jakoby pro kondiční jezdce, ta druhá, myslím si, více pro rekreační. A lidé si tam určitě užijou. Je tam skatepark, který budeme využívat taky v našem bruslařském klubu,“ chválí nové sportoviště předseda ostravského klubu Buď INline Marek Švajný.

Jeho klub na dokončené části areálu učí jízdu na bruslích. „Olešná je fajn, ale je to jakoby jenom nějaký okruh, ovál. Nicméně tady ten inline park nemá, myslím si, konkurenci v České republice. Možná ve střední Evropě,“ dodává Švajný.

V jiné části areálu stojí zvláštní hřiště se světle zeleným povrchem, ale hlavně spoustou nejrůznějších kovových, betonových a také překážek. Z popisku na tabuli je zřejmé, že jde o hřiště na parkour. A to je aktivita, při které hlavně mladí lidé přeskakují ve městě nejrůznější překážky.

„Součástí druhé etapy je správní budova a z hlediska nových sportovišť tenisové kurty, skatepark, parkour a pumptracková dráha,“ popisuje ředitel městské firmy Sareza Jaroslav Kovář, že stavba trvala rok a vyšla na necelých 100 milionů korun. „Areál bude otevřený celoročně, přístupný zdarma kromě tenisových kurtů. V areálu je 200 parkovacích míst, takže myslím, že potřeby návštěvníků pokryjeme,“ dodává.

A bruslit se v areálu údajně bude i na sněhu. Jenom ne na kolečkách, ale na běžkách.

autor: Michal Polášek
Spustit audio