Úvaha o Tereze (pátek 17. ríjna 1997, 15:30)

17. říjen 1997

Jak se potvrdilo ve středu, Tereza zahynula v jižním Maroku. Co se tam mohlo stát? Jedno z možných vysvětlení mi včera mailoval Luboš Peške:

... vzbudil jsem se před čtvrtou, takže jsem měl dost času přesně zaměřit na té nejpodrobnější mapě polohu Terezy. K mému překvapení to padá mimo vodní toky do blízkosti hory 1740 m vysoké v Antiatlasu, tedy ne k jeho úpatí. Že by Terezu ulovil orel jestřábí a zanesl ji na trhaniště na skále? Možná mám příliš bujnou fantazii, ale vzpomínám si, jak mi Willem říkal, že loni pozoroval v Izraeli jednoho orla jestřábího, který se specializoval na čápy a nejméně dva zabil a ostatní nebezpečně proháněl.

Samozřejmě by nás zajímalo, jaké byly příčiny Tereziny smrti (nemluvě o tom, že by bylo záhodno získat zpět vysílače, které nejsou zrovna levné). Produkční Odyseje Magdaléna Pilná proto strávila poslední tři dny u telefonu - a možná, že příští týden poletíme do Maroka.

Kristýna, jak Pes také informoval už včera, je od středy na svém zimovišti ve východním Senegalu a s největší pravděpodobností tu zůstane celou zimu.

Jakub letí Egyptem a Martin překonal v Maroku vrcholy Vysokého Atlasu.

autor: Miroslav Bobek
Spustit audio