Úpravy vrcholí!

27. září 2007

Zítra (tj. je v pátek 28.9.) začíná v České republice prodloužený víkend, takže většina lidí bude odpočívat. Ovšem úplně jiná situace nastane v pavilonu goril pražské zoologické zahrady. Tam v tento den přivezou stromy určené k osazení vnitřní expozice pavilonu a další věci potřebné k zařízení "obýváku" pražských goril.

Marek Ždánský podle svých slov ještě neví, jak přesně budou kmeny vypadat. Podle toho se budou pak ještě dál upravovat. Například se musejí seříznout do určité vyhovující výšky, aby gorilám nedávaly příležitost k "neplechám." Z toho je jasné, že se výsledná podoba vnitřní expozice bude tvořit skutečně až podle momentální inspirace na místě. Jediné, co se už teď ví, je, že ze špalků, na kterých lehával Richard, bude spíše něco jako palanda, takže si toto místo do budoucna oblíbí ještě i někdo další. Dál se uvnitř vytvoří některá nová zákoutí, dokonce schovávačky, aby na sebe gorily, pokud si to budou zrovna přát, třeba i neviděly. Je dost dobře možné, že tím pádem vzniknou místa, kam se budou moci ukrýt i před zraky návštěvníků zoo nebo našich kamer.

Důležité je, že se všechny úpravy mají odehrát v rámci tohoto prodlouženého víkendu tak, aby si pražská gorilí skupina mohla začátkem příštího týdne, prohlédnout svůj nový příbytek. No, mají se na co těšit! A nejenom gorily, ale i my, kdo s nimi (ať už jakýmkoli způsobem) rádi trávíme svůj čas!

autor: Petr Rajchert
Spustit audio
Projekt Odhalení