Tomáš Töpfer

10. leden 2006

Tomáš Töpfer (* 1951) vystudoval DAMU. V 70. letech začínal v divadle v Ostravě, poté v angažmá v Ústí n. Labem. Od r. 1983 hrál v divadle E. F. Buriana v Praze a od r. 1988 v angažmá Divadla na Vinohradech. Také se aktivně zapojil do obnovy Divadla Na Fidlovačce, které v současné době řídí.

Tomáš Töpfer rovněž hraje v mnoha televizních inscenacích a filmech. Z poslední doby vybíráme: Jak se krotí krokodýli (2005), Jak básníci neztrácejí naději (2004), Černí baroni (2004) - TV seriál, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (2003) - TV seriál, Četnické humoresky (2000) - TV seriál, Pasáž (1996), Život na zámku (1996) - TV seriál, Ještě větší blbec, než jsme doufali (1994), Konec básníků v Čechách (1993), Dobrodružství kriminalistiky IV. (1992) - TV seriál

Tomáš Töpfer obhajuje Richarda: "Potěšilo mě, když mě pražská zoo oslovila právě kvůli Richardovi, protože my se totiž osobně známe. Pan ředitel Fejk mně jednou umožnil navštívit zadní místnost. Otevřeli dveře a já jsem si s Richardem povídal skutečně na půl metru z obličeje do obličeje. Pravda, byla mezi námi mříž, poněvadž jinak by mně třeba utrhl hlavu, když do smečky nepatřím, ale mohl jsem mu koukat do očí a mohl jsem si s ním povídat, což je pro mě nezapomenutelný zážitek. Protože to je zvíře, které vám očima neuhne. To je prostě král skupiny. A proč by měl Richard dostat těch dvanáct melounů? Protože kdo se dívá na gorily a kdo pozoruje jejich život, tak ví, že tam patří polygamie s nadvládou samce zcela přirozeně. Že vůdčí samec je vůdcem rodiny. Proto si myslím, že všichni muži by měli dát hlas Richardovi," tvrdí herec.

RICHARD - osobnost
autor: davn
Spustit audio
Projekt Odhalení