Tatu slaví 1. narozeniny!

30. květen 2008

Je tomu právě rok, kdy se v noci z 29. na 30. května narodil v pražském gorilím pavilonu malý Tatu. Porod začal po půlnoci, proběhl velmi rychle a bez jakýchkoliv komplikací. Kijivu prokázala, že je zkušenou a zodpovědnou maminkou, která si ví se vším rady. Uměla se o malého tvorečka od první vteřiny postarat.

Ošetřovatelé i všichni přihlížející byli opravdu šťastni, že vše probíhá předpisově, že dobře vidí, jak mládě pije a mají vše pod kontrolou (Moja se po narození trochu schovávala a panovaly obavy, zda prospívá). Tetička Kamba se ujala Moji, aby na svého brášku nežárlila, a tak i díky její pomoci narození dalšího potomka vztahy ve skupině jen upevnilo.

Tatu se má čile k světu, což vědí všichni, kdo sledují naše přenosy nebo se občas chodí dívat do pražské ZOO osobně. Nezapomeňte přijít 1. června v 11 hodin k pavilonu goril, kde proběhne oslava Tatuových narozenin - spolu s Mezinárodním dnem dětí. Pro oslavence je připraveno narozeninové překvapení, které jistě ocení nejen on, ale i ostatní obyvatelé gorilího pavilonu - velké banánové trsy dovezené speciálně přímo z Afriky. Popřát mu, mimo jiné, přijde herec Jiří Macháček, jeden z vypravěčů "Pohádek o zvířátkách ze ZOO" - toto právě vydané CD ze Supraphonu zde bude pokřtěno. Výtěžek z prodeje alba bude věnován pražské ZOO. Narozeninovou akci zpestří taneční a hudební vystoupení africké skupiny batocu.

Tatu je krásný gorilí kluk

Chcete-li vědět více, podívejte se také do naší videogalerie, Jak Tatu rostl, a na článek Jak roste gorilí mládě v rubrice Více o gorilách.

autor: Zuzana Šmejkalová
Spustit audio
Projekt Odhalení