Sháníme čerstvé větve pro gorily

24. září 2010

I když meteorologové hrozili sněžením, je pátek odpoledne a venku svítí slunce. Všichni chalupáři a zahrádkáři věří, že se vydaří i nastupující víkend a na svých pozemcích, záhumencích a zahrádkách ukrojí mnoho z koláče nezbytných příprav na zimu.

Třeba větvě: ořezávají se přebytečné, přerůstající a plané výhonky ovocných stromů a ty se kompostují, drtí, pálí či odvážení na skládky. Málo koho by asi napadlo, že právě ty jeho větve by se mohly stát vítanou lahůdkou pro naše gorily. Sladká šťavnatá kůra stejně jako zbylé listy jsou pro ně velice důležité a denně jich spořádají mnoho.

V areálu a okolí zoologické zahrady už skoro žádné nenajdeme, a tak se na nás obrátili ošetřovatelé s prosbou: Požádejte příznivce reality show Odhalení o pomoc.

Sháníme větve ovocných stromů, třeba jabloní, hrušní, třešní, višní, ale také vrbové, lískové, šeříkové či topolové. Samozřejmě jen úplně čerstvé.

Jestliže máte k těmto větvím přístup a jste schopni a ochotni je dopravit do pražské zoo, ozvěte se vrchnímu ošetřovateli goril Markovi Ždánskému na telefon 602 226 624 a domluvte si s ním předání. Předem velmi děkujeme za pomoc gorilám.

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení