Půlnoční bohoslužba Církve československé husitské z kostela Nejsvětější Trojice v Písku

25. prosinec 2015

Půlnoční bohoslužba Církve československé husitské z kostela Nejsvětější Trojice v Písku. Bohoslužbu celebruje plzeňský biskup Filip Michael Štojdl. Na varhany hraje Ondřej Scholtz.

Půlnoční vigilie Hodu Božího Vánočního je slavena ve společenství husitské farnosti v Písku. Farářkou je zde Mgr. Miluše Štojdlová. Písečtí husité se scházejí k pravidelným bohoslužbám každou neděli od 9:30 v Husově sboru na Budějovické ulici. Každý týden se zde schází děti k biblickým setkáním, mládež k setkáním nad otázkami křesťanské spirituality a soubor židovských tanců si připomíná tradice judaismu. Podstatnou částí činnosti husitské farnosti je píseký hospic Athelas, který poskytuje sociální, zdravotní a spirituální služby umírajícím i jejich rodinám.

Středem života každé husitské farnosti je svátost Večeře Páně, čili Eucharistie. Tato svátost uzdravuje podle husitského učení tělo i ducha každého věřícího. Právě v Eucharistii objevujeme tajemství vtělení, kdy se Slovo (Logos) stává tělem a Bůh se tak skrze Ježíše Krista dotýká přímo každého z nás.

Spustit audio