PŘÍMÝ PŘENOS Z GORILÍHO PAVILONU POKRAČUJE!

5. září 2007

NOVĚ UMÍSTĚNÉ KAMERY OD 5. ZÁŘÍ Od 1. září probíhá rekonstrukce vnitřní části pavilonu goril v pražské zoo. I během rekonstrukce bude v provozu 5 kamer, které zajistí přímý přenos ze života pražských goril.

"Přenos bude zajišťován s pomocí jedné otočné kamery a jedné statické kamery ve venkovním pavilonu, dvou statických kamer v ložnicích goril a jedné kamery ve vnitřním pavilonu, díky které budou mít přívrženci projektu a goril možnost sledovat průběh rekonstrukce vnitřního pavilonu," sdělil zástupce ředitele Českého rozhlasu Online Jiří Malina.

Práce na úpravách pavilonu

První kanál přímého přenosu z pavilonu bude promítat záběry z venkovní otočné kamery, ručně ovládané příznivci projektu Odhalení, na druhém kanálu bude záznam z druhé statické venkovní kamery. Třetí kanál zajistí návštěvníkům webu obrázek z kamer umístěných v ložnicích gorilí rodinky s automatickým časovým přepínáním mezi dvěma statickými kamerami. Poslední, čtvrtý kanál zajistí sledování průběhu rekonstrukce vnitřního pavilonu.

"Přestože je pro nás situace náročná, snažili jsme se umožnit lidem udržet kontakt s gorilí rodinou a zajistit, aby bylo vidět z dění v pavilonu co nejvíce," doplnil autor projektu Odhalení Mgr. Miroslav Bobek.

Internetové stránky projektu Odhalení (www.rozhlas.cz/odhaleni) si stále udržují obrovskou návštěvnost. Za poslední měsíc (srpen 2007) zaznamenaly cca 300 000 návštěv, při kterých si příznivci goril prohlédli přes 2 miliony stránek.

Příloha: Schéma gorilího pavilonu s umístěnými kamerami. Venkovní výběh v plánku poměrově zcela neodpovídá skutečné velikosti venkovního pavilonu, ale z prostorových důvodů je v nákresu zmenšen.

Schéma gorilího pavilonu
autor: Petra Hanzelková
Spustit audio
Projekt Odhalení