Pravidla soutěže: ODHALTE GORILY!

23. září 2010

Pozorně si přečtěte detailní pravidla a podmínky naší nové foto a video soutěže o zajímavé ceny ODHALTE GORILY! V následujícím textu se kromě jiného dozvíte, co můžete a také co a jak nesmíte fotit, natáčet nebo upravovat. Dále se dozvíte, v jakém digitálním formátu a za jakých podmínek můžete vaše příspěvky odesílat a hlavně kam.

1. Organizátor
Organizátorem soutěže je Český rozhlas, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2
IČO 45245053, DIČ CZ45245053
Zřízen zákonem č. 484/1991 Sb. O Českém rozhlase (dále jen "organizátor").

2. Termín trvání soutěže
Soutěž probíhá od 1. 11. 2006 do 31. 1. 2007.

3. Účastníci soutěže
Soutěže se může zúčastnit každá fyzická osoba starší 18 let, plně způsobilá k právním úkonům, s trvalým bydlištěm na území České republiky. Účastník musí být rovněž v době konání soutěže občanem České republiky. Soutěže se nemohou účastnit zaměstnanci organizátora, všech agentur spolupracujících s organizátorem na této soutěži a osoby jim blízké.

4. Zadání soutěže
Úkolem soutěžících je při návštěvě některé zoo vyfotografovat nebo případně natočit život a chování gorilí rodiny. Pokud bude přát počasí a bude teplý podzim, gorily budou každý den ve venkovním výběhu. Pro návštěvníky a samozřejmě i pro soutěžící jsou zde ideální podmínky pro pozorování a pořizování záběrů.

Soutěžícím se nekladou žádná omezení - s jedinou výjimkou - na záběrech musí být alespoň jedna gorila nížinná. Rovněž upozorňujeme, že v pavilonech není dovolenou při fotografování používat blesk, který gorily ruší. Také není dovoleno bušit do skel ani se snažit jakkoliv zvířata provokovat.

Vybrané fotografie i videopříspěvky budou průběžně uveřejňovány na stránkách Českého rozhlasu Odhalení. Po skončení soutěže vybere odborná porota v čele s fotografem a kameramanem Khalilem Baalbakim vítězné práce, které odměníme zajímavými cenami.

5. Princip soutěže
Účastník doručením soutěžních fotografií nebo videopříspěvků, spolu se svými osobními údaji (jméno, příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo) vyjádřuje souhlas s účastí a pravidly soutěže.

Podmínkou účasti v soutěži je zaslání:
fotografie
a) Klasické fotografie na fotopapíře zasílejte v maximální velikosti 13 x 18 cm (ideální je 10 x 15 cm) poštou na adresu:
Martin Smrček, Český rozhlas Online
Vinohradská 12
120 99 Praha 2

Obálku viditelně označte: "Foto video soutěž Odhalte gorily". Každá zaslaná fotografie musí mít na zadní straně čitelný (hůlkovým písmem) název, jméno a adresu autora, včetně čísla kontaktního telefonu. Jeden autor smí zaslat maximálně pět fotografií!

b) Digitální fotografie zasílejte e-mailem na adresu: gorily@rozhlas.cz

Fotografie před odesláním upravte tak, aby jejich maximální rozměr nepřesáhl 1600 x 1200 pixelů (minimálně 800 x 600) a grafický formát byl JPG.

Každou fotografii stručně popište a v e-mailové zprávě nezapomeňte uvést číslo kontaktního telefonu a adresu. Jeden autor smí zaslat maximálně pět digitálních fotografií!

Videopříspěvek
Do soutěže budou přijímány krátké videozáběry ve formátech DV, AVI nebo Quicktime - všechny v normě PAL. Délka zaslaného videopříspěvku by neměla přesáhnout jednu minutu! Lze zaslat i sestříhaný videopříspěvek doplněný namluveným komentářem. V žádném případě videopříspěvky nedoplňujte hudbou!

Video-přípěvky zasílejte na mini DV kazetě, případně na CD/DVD na adresu:
Martin Smrček, Český rozhlas - Online
Vinohradská 12
120 99 Praha 2

Obálku viditelně označte: "Foto video soutěž Odhalte gorily". Každý zaslaný nosič (kazeta, CD/DVD atd.)musí mít čitelný štítek (hůlkovým písmem) s názvem, jménem a adresou autora, včetně čísla kontaktního telefonu. Jeden autor smí zaslat maximálně pět videopříspěvků!

Soutěžní práce (fotografie i video příspěvky) lze také osobně podat přímo v budově Českého rozhlasu ve vstupní hale na informacích. Adresa pro osobní podání:
Český rozhlas
Vinohradská 12
120 99 Praha 2

Soutěžní práce (fotografie i video příspěvky) lze rovněž doručit partnerovi soutěže:
Sekretariát Centra FotoŠkoda, 1. patro
Vodičkova 37
Praha 1

Nezapomeňte i v případě osobního podání obálku viditelně označit: "Foto video soutěž Odhalte gorily".

Centrum FotoŠkoda

6. Podmínky soutěže
Doručením soutěžních příspěvků do Českého rozhlasu účastník foto-video soutěže prohlašuje, že:
a) fotografie nebo videozáznam pořídil osobně a že má neomezená práva poskytovat dalším osobám práva jejího užití v neomezeném rozsahu,
b) osoby zachycené na jím pořízeném foto a videosnímku (snímcích) souhlasí se zveřejněním tohoto foto a videosnímku (snímků) na internetovém portálu Českého rozhlasu či při další využití Českým rozhlasem.

Do soutěže nebudou zařazeny fotografie a videosnímky, které:
a) žádným způsobem nesouvisí s tématem této foto a videosoutěže,
b) mají neetický obsah (propagují pornografii, násilí, vulgaritu, rasovou nesnášenlivost apod.),
c) jsou opatřeny vulgárním či jinak pohoršujícím popiskem, či komentářem odporující dobrým mravům
d) byly dle informací dostupných organizátorovi soutěže pořízeny jiným autorem, než je účastník soutěže.

7. Způsob vyhodnocení
Pětičlenná porota vybere po skončení soutěže 5 nejlepších fotografií a 5 nejlepších videosnímků, jejichž autoři pak obdrží ceny dle níže uvedeného seznamu. Komise vybere vítězné práce do 15. února 2007, následující den bude hodnocení zveřejněno na internetových stránkách www.rozhlas.cz/odhaleni. Do 15 dní od skončení soutěže bude na stránkách soutěže uveden seznam výherců a ti budou rovněž vyrozuměni e-mailem. Ceny budou vítězům předány partnery soutěže na slavnostním vyhlášení soutěže. Každý účastník má právo získat pouze jednu cenu (za svůj nejlépe hodnocený soutěžní foto a videopříspěvek).

Členy odborné poroty jsou:
Khalil Baalbaki, fotograf a kameraman - předseda poroty
Miroslav Bobek, ředitel ČRo Leonardo a ČRo Online
Petr Fejk, ředitel Zoo Praha
Milan Škoda, majitel Centra FotoŠkoda
Václav Chaloupek, scénárista

8. Výhry pro soutěžící v celé soutěži
1. místo v kategorii Foto: Digitální kamera mini DV (v ceně 14 tis Kč)
1. místo v kategorii Video: Digitální fotoaparát (v ceně 11 tis Kč)
2. - 10. místo: Volné vstupenky do Zoo Praha, DVD Odhalení, propagační předměty Odhalení

Vítězové budou rovněž pozváni k návštěvě pražské zoo, kde se budou moci podívat i do zázemí pavilonu goril a sledovat jejich krmení z bezprostřední blízkosti.

9. Další ujednání
Organizátor soutěže neodpovídá za nedoručení zprávy k němu či účastníkovi soutěže a jiné technické problémy spojené s internetem nebo přenosnými médii (kazety, CD/DVD apod.) s foto a videopříspěvky.

Doručená přenosná média (kazety, CD/DVD apod.) se soutěžními foto a videopříspěvky organizátor vrací pouze na základě písemné žádosti od soutěžícího.

Veškeré doručené soutěžní foto a videopříspěvky se po skončení soutěže stávají majetkem organizátora, který si vyhrazuje právo nakládat s nimi podle vlastního uvážení všemi zákonem dovolenými způsoby užití a použít je ke svým marketingovým účelům bez dalšího souhlasu účastníka.

Obecné podmínky
Výherci budou o výhře vyrozuměni e-mailem, případně telefonicky. Ceny budou výhercům předány na slavnostním vyhlášení vítězů, případně doručeny poštou do 4 týdnů od ukončení soutěže. Organizátor není zodpovědný za ztrátu nebo nedoručení zásilek výhercům. Za výhru není možné požadovat finanční náhradu.

Organizátor si vyhrazuje právo na změnu termínů, výher a technických podmínek. Toto právo se nevztahuje na změnu zadání a podstatu soutěže.

Výherní listina bude k dispozici na internetových stránkách soutěže a u organizátora soutěže. Účastí v soutěži a zasláním odpovědi vyjadřuje účastník souhlas s pravidly a podmínkami soutěže. Zároveň vyjadřuje svůj souhlas podle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů se zpracováním osobních údajů uvedených společně s doručenými soutěžními foto a videopříspěvky za účelem nabízení obchodu nebo služeb, a to do odvolání tohoto souhlasu. Zároveň souhlasí se zveřejněním svého jména ve sdělovacích prostředcích a na internetových stránkách v rámci vyhlášení výsledků soutěže.

Správcem ve smyslu zákona o ochraně osobních údajů je společnost Český rozhlas, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2 IČO 45245053, DIČ CZ45245053 Zřízen zákonem č. 484/1991 Sb. O Českém rozhlase. Udělení výše uvedeného souhlasu účastníka je dobrovolné a na zpracování jeho osobních údajů jsou založeny podstatné principy soutěže. Organizátor shromažďuje osobní údaje v rozsahu zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů.

Podrobné informace mají možnost zájemci o soutěž získat přímo na internetových stránkách
www.rozhlas.cz/odhaleni.

Spustit audio
Projekt Odhalení