Poznejte tajemný noční svět Zoo Praha

5. srpen 2011

Již tradičně nabízíme návštěvníkům možnost zažít nezapomenutelnou a nevšední atmosféru večerní zoo. Trasa letních procházek směřuje do horní části zoo.

Návštěvníci se v doprovodu zkušených průvodců vybavených svítilnami vypraví za varany komodskými i pospávajícím orangutanem Kamou v Indonéské džungli, neminou výběhy antilop a pavilon Africký dům s velkým stádem žiraf a hrabáči. Od Afrického domu se pak obrátí na cestu zpět okolo expozic psů hřivnatých a vlků, jejichž večerní koncerty zpestřují mnoho večerních prohlídek. Vlčí vytí je nezapomenutelným zážitkem (viz foto Tomáše Adamce pořízené během jedné z nich). Častým aktérem večerních procházek po zoo je také tajemná hyena čabraková, která celý den tráví spánkem, a stádečko koní Převalského, v kterém se zrovna 2. srpna narodilo hříbě. Prohlídku zakončují spokojeně pofrkávající zebry a spící medvědi lední.

Během 1.5 hodiny komentované prohlídky se návštěvníci dozvědí vše zajímavé o nočním životě zvířat v divočině i v zoo. Průvodce rád odpovídá na všechny případné dotazy. Prohlídky vyráží vždy každý srpnový pátek a sobotu vždy ve 20.30, 21.00 a 21.30 hodin. První termín ve 20.30 je určen pro rodiny s dětmi, kterým průvodce přizpůsobí výklad, další časy jsou pro dospělé návštěvníky.

Vzhledem k velkému zájmu je třeba se objednat předem. Více informací získáte na webových stránkách Zoo Praha zde.

autor: Zoo Praha
Spustit audio