Okurková sezóna (pátek 21. srpna 1998)

21. srpen 1998

Začala nám okurková sezóna. Uvidíme, jak dlouho potrvá. Mláďata zatím zůstávají v blízkosti hnízda (na sto procent tam byla ještě včera ráno), ale co nevidět mohou zmizet. Satelitní vysílače všech čápů jsou aktivovány.

Co chystáme:
1) Čápi opět poletí po Síti. Na této internetové stránce budeme zveřejňovat jejich aktuální souřadnice, a to -jak doufám- mnohem aktuálněji, než v minulé sezóně. K dispozici bude opět generátor map a přepočítaváč vzdáleností, ale také další aplikace. Půjde si hrát až do alelujá.

2) Africká odysea, první tři roky. To je pracovní název knížky, kterou by do Vánoc mělo vydat nakladatelství Radioservis. Co v ní bude: hlavně spousta fotek a pár map + přehled, co se kdy s našimi čápy událo. Předpokládaná ceny kolem dvou set korun. Objednávky je od této chvíle možné posílat na čapí adresu; předáme je nakladateli, který ihned po vyjití zajistí dodání knížky za cenu nižší, než v běžné prodejní síti.

3) Nejdůležitější věc je zatím tajná a nejistá. Ivo Hulínský chodí s batohem plným papírů, na kterých se píše o různých čipech a dalších záhadných součástkách. Ivo občas zavolá, že našel přesně to, co potřebujeme, ale pak zjistí, že si to může koupit jenom CIA nebo podobný spolek, podmínkou je, aby byl kontrolován americkou vládou. Přece jen už ale leccos sehnal, takže má na stole součástky "který vdechneš a ani si toho nevšimneš".

Upozornění:
V sobotu vysílá o čápech Meteor (Český rozhlas 2 - PRAHA, začátek v 8.00).

autor: Miroslav Bobek
Spustit audio