Odhalení pokračuje - a také se mění

26. březen 2006

Projekt Odhalení vstupuje do další fáze, ve které se ještě výrazněji budeme orientovat na ochranu goril nížinných ve volné přírodě. Stali jsme se partnerem The Year of the Gorilla, vyhlášeného UNEP a WAZA, a navázali jsme spolupráci s Richardem Leakeym a wildlifedirect.org.

A tak třebaže ani nyní neopustíme gorilí rodinu z pražské zoologické zahrady a internetový přímý přenos bude pokračovat, hlavní náplní projektu bude přinášet informace o gorilách v Africe, o prostředí, ve kterém žijí, o ochraně africké přírody a všech dalších souvislostech. Současně pokračujeme ve shromažďování prostředků na naše sbírkové konto a na nejbližší dobu připravujeme další osvětové aktivity orientované zejména na africké děti.

Proto již za několik dnů odjíždíme do střední Afriky. Na těchto stránkách vám od 1. dubna začneme přinášet online cestopis a snad i přímé přenosy z Limbe Wildlife Centre v Kamerunu, navštívíme školy, kde děti dostaly naše knížky, budeme jednat o další spolupráci a potom přijde to hlavní - cesta do tropických deštných lesů. Dostali jsme jedinečnou nabídku navštívit a dokumentovat habituovanou skupinu goril nížinných v pralese na jihu Středoafrické republiky, jedinou svého druhu na světě. Uvidíme, co z těchto našich záměrů dojde naplnění - ale vynasnažíme se...

autor: Miroslav Bobek
Spustit audio
Projekt Odhalení