Odhalení na YouTube

15. říjen 2008

Od 14. října má projekt Odhalení svůj "channel" na webu YouTube, jedné z nejpopulárnějších internetových stránek světa.

YouTube, největší světový videoserver, se může pyšnit měsíční návštěvností přes 75 milionů uživatelů. Dlouhodobě se drží v desítce nejnavštěvovanějších serverů na Internetu a jenom v prvním měsíci letošního roku zde zhlédlo 79 milionů uživatelů přes 3 miliardy videí. Zároveň se v poslední době snaží usnadnit přístup ke svému obsahu všem uživatelům, nejen těm, kteří vládnou angličtinou. Začátkem září nejprve spustil podporu textových titulků doprovázejících obraz a 9. října přišel se službou lokalizace do českého jazyka. Lokalizace se netýká pouze překladu textů, ale byla upravena i titulní stránka na adrese www.youtube.cz, která dává větší prostor českým videím. Díky této možnosti se zase o něco zmenšila jazyková bariéra mezi uživateli.

Novou příležitost využil i Český rozhlas a podobně jako jiné mediální společnosti vstoupil na YouTube. Nabízíme zde projekt Odhalení a rozšiřujeme tak široké spektrum webových nástrojů, které jsou fanouškům projektu k dispozici. Kanál projektu Odhalení naleznete na http://cz.youtube.com/user/ProjektOdhaleni. Nyní zde můžete sledovat celou první řadu magazínů Odhalení a postupně přibudou další zajímavá videa. Kanál projektu Odhalení umožňuje přehrávání videí, jejich hodnocení a sdílení s jinými uživateli komunitního webu YouTube. Dále je možné si zajistit například automatický odběr aktuálně publikovaných videopříspěvků.

Jste-li tedy příznivcem či příznivkyní našeho projektu, zkuste se na náš kanál podívat, videa zde najdete přehledně řazená a možná vám jejich nové vyhledávání umožní nahlédnout jednotlivé aspekty projektu z trochu jiného pohledu.

autor: Zuzana Šmejkalová
Spustit audio
Projekt Odhalení