ODHALENÍ: MOJA, TATU A TIPLÍCI

22. duben 2008

KŘTU KNIHY GORILÍCH POHÁDEK BUDE V PRŮMYSLOVÉM PALÁCI ASISTOVAT PRAŽSKÁ GORILÍ RODINKA!

Kmotry nové knížky gorilích pohádek budou herec a režisér Jan Jiráň a ředitel pražské zoo Petr Fejk. Její křest proběhne na veletrhu Svět knihy, ve Velkém sále Průmyslového paláce, v pátek 25. dubna 2008 od 16 hodin. A po celý den bude na veletrhu přítomna pražská gorilí rodina! V životní velikosti.

Knížku gorilích pohádek Moja, Tatu a tiplíci Miroslava Bobka a Terezy Šefrnové vydalo nakladatelství Radioservis ve spolupráci s Českým rozhlasem. Kromě humorných přináší i napínavé příběhy obou gorilích mláďat z pražské zoo a je vybavena mnoha celostránkovými fotografiemi. Navíc obsahuje také rozsáhlý doslov, který pohádkové příběhy uvádí "na pravou míru".

"Čtenáři se v něm dozvědí nejen, co jsou ve skutečnosti zač tiplíci, ale rovněž mnohé o životě goril a dalších zvířat, která v pohádkách vystupují," říká Miroslav Bobek. "Jen jednu věc jsme se rozhodli neprozradit - kdo je autorem skalních maleb, které v knížce připisujeme gorilímu malíři Kibalimu."

A s jakými dalšími zvířaty se gorily v knížce setkávají? Například s nespokojeným hrochem, rozšafnými ropuchami, strašidelnými mláďaty sov, legendárním "africkým dinosaurem" mokele mbembem či s kosem-posměváčkem. A také s mravenci, kteří Moje snědí narozeninový dort. Tato pohádka je jediná, která již byla publikována, a to v interpretaci Lucie Bílé na CD Moja a páv.

Z výtěžku knížky Moja, Tatu a tiplíci bude opět podporována ochrana goril nížinných v Africe, a to částkou 20 Kč z každého prodaného výtisku.

Spustit audio
Projekt Odhalení