Od soboty je v chomutovském zooparku o 41 stromů více

22. říjen 2012

Oslava Dne stromů zooparku měla za úkol nejen pobavit, ale především připomenout důležitost a význam stromů.

Na přípravě soutěžní části programu spolupracoval zoopark s Lesy České republiky a Hasičským záchranným sborem Chomutov. Děti s rodiči absolvovali dobrodružnou trasu s úkoly, poznávali dřeviny a dozvěděli se spoustu zajímavostí. Svou lezeckou obratnost si vyzkoušeli při zdolávání překážek pod dohledem zkušených členů hasičského sboru. Nezapomenutelný zážitek si odnášeli ze zooparku i rodiny, které se rozhodli přispět k ochraně přírody a zasadit v zooparku „svůj“ strom.

Všem, kteří přišli uplynulou sychravou sobotu do zooparku sázet strom moc děkujeme. Všichni účastníci brali sázení stromů vážně, byla to moc milá a slavnostní setkání,“ řekla vedoucí ekocentra Mgr. Petra Kubíková. „Celkem přišlo sázet 22 skupin, většinou rodiny či přátelé, a zasadili 41 stromů. Hlavně duby, buky, lípy a arónie“, dodala.

Den stromů je mezinárodní svátek, který se slaví již od 19. století. Datum oslav Dne stromů je různé. Liší se podle klimatických podmínek a toho, kdy je možné stromy vysazovat. Ve střední Evropě a tedy i v Česku připadá den oslavy stromů na 20. října.

autor: Podkrušnohorský ZOOPARK Chomutov
Spustit audio