Nové CD s gorilími pohádkami je na světě!

10. listopad 2009

Moja, Tatu a tiplíci, to je název nejen druhé knížky gorilích pohádek od Miroslava Bobka a Terezy Šefrnové, ale nyní už také nového CD, kterému se stala zmíněná knížka předlohou.

Pohádky opět namluvila Lucie Bílá, hudbu složil Dominik Renč a režie se ve studiu Českého rozhlasu Leonardo ujal herec Studia Ypsilon, hudebník a pedagog Jan Jiráň. Nové CD právě v těchto dnech vydal Radioservis, vydavatelství Českého rozhlasu.

Nové CD čeká slavnostní křest, na němž budou také předána novým majitelům díla vydražená v dobročinné aukci, která byla ukončena minulý pátek, tj. 6. listopadu.

Věříme, že se nová dobrodružství Moji a tentokrát už i jejího mladšího brášky Tatua budou líbit malým i velkým posluchačům. Koupí CD nejenže potěšíte své blízké, ale také podpoříte snahy projektu Odhalení. Stejně jako u ostatních produktů půjde výtěžek z prodeje nového pohádkového CD na konto Odhalení, z něhož jsou financovány aktivity ve prospěch ochrany goril nížinných ve střední Africe. Lucie Bílá, která dlouhodobě podporuje projekt Odhalení, načetla nové příběhy bez nároku na honorář.

Gorilí pohádky se staly prostředníkem mezi naším projektem a dětmi v Africe, kterým kromě zábavy a potěšení přinášejí i poučení a osvětu přispívající k ochraně goril a tamního životního prostředí vůbec. Francouzská a anglická verze knížky pohádek byla distribuovaná do mnoha škol v Kamerunu. Pohádky ve francouzském znění měli možnost poznat i posluchači státního kamerunského rádia CRTV a jeho regionálních stanic. Rádi bychom s francouzskou verzí dobyli i školy v sousední Republice Kongo (Kongo-Brazzaville) a v blízké době také plánujeme distribuci knížek gorilích pohádek v portugalském jazyce v angolské provincii Cabinda.

CD Moja, Tatu a tiplíci

Nové CD si můžete zakoupit zde.

autor: Zuzana Šmejkalová
Spustit audio
Projekt Odhalení