Nová kniha Odhalení se představuje

19. leden 2007

Konečně je tady kniha o našem projektu Odhalení. V nejbližších dnech spatří světlo světa výpravná publikace, jejímiž hrdiny jsou Moja, Richard, Kijivu, Shinda a Kamba - gorily z pražské zoologické zahrady, proslavené právě díky mimořádně úspěšnému stejnojmennému projektu Odhalení.

Růst malé Moji, vývoj vztahů v rodině vedené stříbrohřbetým Richardem i neuvěřitelnou inteligenci a šikovnost goril jsme od loňského podzimu sledovali společně s pracovníky zoo a vědci řady oborů. Odhalili jsme, jak nesmírně blízké jsou nám gorily a jak moc toho s nimi máme společného.

Kniha obsahující 400 fotografií se však věnuje i nelehkému životu goril ve volné přírodě. A stejně jako je tomu u jiných publikací a předmětů s logem Odhalení, je i výtěžek z jejího prodeje určený na pomoc gorilám v tropické Africe.

Odhalení - Trochu jiná reality show

Autory jsou Miroslav Bobek, Martin Smrček, Khalil Baalbaki.

Vydal Radioservis a.s. v roce 2007.

Kniha má 232 stran, obsahuje 400 fotografií.

Doporučená cena je 269 Kč. Z každého výtisku jde 27 Kč na účet Odhalení ve prospěch ochrany goril v Africe.

Objednávky přijímáme na e-mailové adrese katalog@radioservis-as.cz

Slavnostní křest knížky proběhne 13. 2. 2007 v kavárně Divadla Na prádle, Besední 3, 118 00 Praha 1 - Malá strana (Újezd). Srdečně zveme všechny příznivce Odhalených.

Autogramiáda autorů nové publikace proběhne 22. února 2007 od 16,30 v reprezentační prodejně Českého Rozhlasu, Vinohradská 13, Praha 2. Přijďte si nechat podepsat knihu. Knihu si na místě budete moci také zakoupit.

A nakonec krátká ukázka z nové knihy:

Kamba se zamilovala

Marek Ždánský telefonoval hned odpoledne: "Kamba se zamilovala ..." Znělo to jako vynikající zpráva. Proto, aby se Kamba dala dohromady s Richardem a zabřezla, je přece v pražské zoo. "Jenže ona se nezamilovala do Richarda, ale do mne!" řekl vzápětí Marek. "Pořád sedí u mříží, drží mě za ruku nebo za rameno a významně se na mne dívá. Nejhorší to ale je, když jsem u stolu za oknem a chystám jim žrádlo. Postaví se před okno s Mojou na zádech a začne skákat, aby na sebe upozornila a aby mne lépe viděla. Vůbec nevím, co bude dál. Jestli bude chtít jenom mne, tak se s Richardem nemusí vůbec spojit. Budu se jí muset začít schovávat." Čekali bychom cokoli, ale tohle ne... Naštěstí v neděli na Nový rok už byla situace jiná. "Miluje mě pořád," oznámil nám Marek, "ale představte si, že když jsem se před chvílí schoval, tak se s ní Richard najednou pářil. Jen chviličku, trvalo to tak pět vteřin, ale pářil!" Během odpoledne se Richard znovu spojil nejen s Kambou, ale i se Shindou. Snad se alespoň jedna z nich dočká mláděte...

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení