Nová foto-video soutěž: ODHALTE GORILY!

25. říjen 2006

Již téměř rok sledujeme, fotografujeme a filmujeme gorilí rodinu v pražské zoo. Mnoho nejrůznějších obrázků a také všechny pětiminutovky, které jste mohli vidět v České televizi, si můžete stále prohlédnout na stránkách "trochu jiné reality show" Odhalení.

Při každé návštěvě pavilonu nás gorily překvapují svým chováním, vzájemnými kontakty. Zjišťujeme, jak málo o nich stále víme a kolik zajímavostí nám uniklo. Proto jsme se rozhodli ve spolupráci s pražskou zoo vyhlásit foto a videosoutěž s názvem Odhalte gorily, která začíná 1. listopadu 2006.

Úkolem soutěžících je při návštěvě zoologické zahrady vyfotografovat nebo natočit život a chování gorilí rodiny. Pokud nám bude přát počasí a bude teplý podzim, gorily budou každý den ve venkovním výběhu. Pro návštěvníky a samozřejmě i pro soutěžící jsou zde ideální podmínky pro pozorování a pořizování záběrů.

Soutěžícím se nekladou žádná omezení - s jedinou výjimkou: v záběru musí být alespoň jedna gorila. Rovněž upozorňujeme, že ve vnitřních prostorách (zvláště v pražské zoo) není dovolenou při fotografování používat blesk, který gorily ruší. Také není dovoleno bušit do skel, ani se snažit jakkoliv je vyprovokovat.

Moja na procházce

Vybrané fotografie i video-příspěvky budou průběžně uveřejňovány na stránkách Českého rozhlasu Odhalení. Po skončení soutěže vybere odborná porota v čele s fotografem a kameramanem Khalilem Baalbakim vítězné práce, které odměníme zajímavými cenami.

Bližší informace a pravidla foto-video soutěže budou na webu Odhalení k dispozici v nejbližší době. Fotografovat nebo filmovat ale můžete již dnes - využijte krásného počasí.

Odpočívající Shinda
autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení