Tae Hong Park

Tae Hong Park je skladatel, baskytarista a hudební technolog. Svůj bakalářský titul získal za studium elektronického inženýrství na Korejské univerzitě v roce 1994 a do roku 1998 pracoval v oblasti digitální komunikace a digitálních hudebních nástrojů v hlavní výzkumné laboratoři koncernu LG v Soulu.

Své hlavní vzdělání posléze získal na Dartmouth College a na Princeton University a v současné době je jeho hlavním centrem zájmu kompozice v oblasti elektroakustické i akustické hudby, signálového procesingu, počítačově podporpvané kompozice, hudební analýzy a nových médií. Jeho hudba zněla na řadě míst po celém světě, včetně Rakouska, Austrálie, Brazílie, Činy, Francie, Německa, Řecka, Nizozemí, Maďarska, Irska, Itálie, Mexika, Jiřní Koreje, Slovinska, Švédska ad.

Jeho hudba i výzkumné záměry byly rovněž prezentovány na následujících festivalech a konferencích: Aether Fest, Bourges, CEAIT, CYNETart, DIEM, EarZoom, EMM, EUCUE Series, FEMS, ICMC, Into the Soundscape V, ISMEAM, klangprojektionen, MATA, MAXIS, NWEAMO, Reflexionen Festival, SICMF, SEAMUS, Sonorities Festival, Third Practice, and Transparent Tape Music Festival.

Dr. Park is Editor of Journal SEAMUS, serves as Editorial Consultant for Computer Music Journal, ICMA board member, director of the composition program at NYU, director of NYU’s Interactive Arts Series, and organized the ICMC 2006 conference. He is author of “Introduction to DSP: Computer Musically Speaking”.

Sledujte nás

Další osobnosti