Návštěva dětí v Českém rozhlasu Online

30. červen 2008

Na konci školního roku, kdy už není tolik učení a počasí láká spíše k letním aktivitám než k sezení v lavicích, plánují školy pro své třídy různé exkurze. Tvůrce projektu Odhalení navštívila třída prvňáčků ze Základní školy V Zahrádkách na Jarově.

Děti si zamilovaly celou gorilí rodinu z pražské zoo, samozřejmě hlavně Moju a Tatua, a učarovaly jim pohádkové knížky Miroslava Bobka a Terezy Šefrnové. V rámci školního projektu se snažily sehnat o gorilách co nejvíce zajímavostí a na návštěvu naší redakce se velmi těšily.

A tak k nám 19. června 2008 dorazila třída 25 prvňáčků. Strávili tu celé dopoledne. Dozvěděli se pár informací o projektu a o životě goril a podívali se na video o pražských gorilách. Pro děti byly také připraveny soutěže, a krásné dárky si neodnesli jen výherci - taška plná vzpomínek na návštěvu u nás čekala na všechny děti. Na oplátku děti ze školy přinesly obrázky gorilí rodiny, které stále ještě zdobí zasedací místnost redakce Online.

Zvláště kluci byli zvědaví na rozhlasovou techniku. Děti si prohlédly videostřižnu, měly možnost sledovat při práci technika i moderátora ČRo Leonardo při živém vysílání. Ti dětem vysvětlili, jak funguje nahrávací technika, a nakonec si mohly prvňáčci samostatně vyzkoušet práci s mikrofonem. Děti byly velmi šikovné a zvládly dokonce nahrát písničku o gorile, kterou s nimi nazkoušela paní učitelka Hana Kačírková.

Kluci s paní učitelkou

Doufejme tedy, že si děti odnesly kromě dárků a cen také hezké zážitky a prožily u nás příjemné a poučné dopoledne. Paní učitelka uvedla, že příběhy gorilí rodiny děti zaujaly a že je budou určitě sledovat i v dalším roce. Velmi nás těší, že projekt Odhalení oslovuje i nejmladší generaci. Rádi bychom v rámci budoucího rozvoje našich webových stran pamatovali právě na ni.

Dívčí část třídy
autor: Zuzana Šmejkalová
Spustit audio
Projekt Odhalení