Moja a páv - nová kniha gorilích pohádek

8. listopad 2006

Čerstvou novinkou je kniha plná gorilích pohádek s názvem Moja a páv. Oba autoři - Tereza Šefrnová a Miroslav Bobek se rovnocenným dílem podělili o 14 milých pohádek, ve kterých se malí čtenáři i jejich rodiče postupně seznámí s celou gorilí rodinou v pražské zoo a zažijí s nimi nejednu příhodu.

Některé pohádky se odehrávají přímo v gorilím pavilonu, jiné až v daleké Africe, odkud gorily pocházejí. Jsou napsané příjemným a srozumitelným jazykem a malé čtenáře jistě potěší. Již samotné názvy pohádek lákají ke čtení: Jak Moju našli, Strašlivá pohádka tety Šindy, Velké pozdvižení, Pohádka o nejstatečnějším námořníkovi, O vylekaných slonech atd. Kniha je bohatě doplněná krásnými celostránkovými, dokonce i dvoustrannými fotografiemi goril z pražské zoo.

Všichni autoři knihy se vzdali honoráře a přispěli tak významně na sbírkové konto Odhalení (555 555 552/0800), které je určeno na pomoc gorilám v Africe. Na toto konto také směřuje díky Nakladatelství Brio, které knihu vydalo, veškerý zisk z prodeje knihy. Pokud si tedy pohádkovou knihu Moja a páv koupíte, tak nejen potěšíte sebe a svoje děti, ale současně podpoříte ochranu goril v jejich domovině.

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení