Melouny mají svého výherce

15. leden 2006

Velký favorit trochu jiné reality show Odhalení Richard vyhrál hlavní cenu. Přestože v posledních hodinách Kijivu mocně stahovala Richardův náskok, na vítězství to nestačilo.

Neděle patřila v pražské zoo gorilám a všem, kdož si oblíbili projekt Odhalení. Sešlo se jich zde v krásném slunečném počasí mnoho, všichni netrpěliví, jak to vlastně dopadne. Atmosféru navodil svými africkými rytmy Vlasta Kořínek, zvuk jeho bubnů se nesl dolní částí zahrady a svolával všechny k účasti na mimořádné události.

Předání dosud největší výhry v dějinách českých reality show - dvanácti melounů. Na obří plazmové obrazovce jsme si zopakovali nejdůležitější události, které se v pavilonu za uplynulý čtvrtrok staly, znovu jsme sledovali profily jednotlivých soutěžících včetně vstupů čtyř obhájců Tomáše Töpfera, Simony Stašové, Lucky Vondráčkové a Daniela Nekonečného. Projekt a jeho smysl krátce shrnuli šéfredaktor Českého rozhlasu Leonardo Miroslav Bobek a ředitel pražské zoo Petr Fejk.

Finále

Konečně nastal tak dlouho očekávaný okamžik a ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík přinesl na pódium zapečetěnou obálku se jménem výherce. Chvilka napětí..., a je to tady. Výhercem reality show Odhalení se stává Richard!

Šek na dvanáct melounů přebírá z rukou ředitele vrchní ošetřovatel Marek Ždánský. Cenu bude ovšem Richard dostávat po částech, a tak dnes Marek přebral na tácu první dvanáctinu výhry, tedy jeden meloun. Pan ředitel Kasík ho opatrně rozkrojil a už jsme všichni spěchali do pavilonu sledovat, jak si Richard se svou výhrou poradí. Dopadlo to jako vždycky. Richard popadl obě poloviny melounu, posadil se do kouta a labužnicky si je vychutnával. I když jsme se na něj mnohokrát zlobili, že ostatním gorilám všechno sežere a nic jim nenechá, tentokrát jsme mu to ze srdce přáli. Je dobře, že vyhrál Richard. Kdyby to byl kdokoliv jiný, výhru by stejně zabavil on. Takže, jak podotkl pan ředitel Fejk, diváci prokázali svou znalost věci a nechali vyhrát toho nejsprávnějšího. Richarde, blahopřejeme.

autor: Martin Smrček
Spustit audio
Projekt Odhalení