Lucie Vondráčková

10. leden 2006

Lucie Vondráčková (*1980) - herečka, zpěvačka, absolvovala konzervatoř, nyní studuje teorii kultury na Filozofické fakultě UK. Svoje první CD vydala ve 12 letech, v 10 letech stála poprvé na divadelních prknech v Národním divadle.

Je členkou pražského divadla Rokoko, kde hostovala už jako studentka konzervatoře - její první rolí byla Shakespearova Julie. Dnes ji zde můžeme vidět také v představeních Černá komedie, Čarodějky ze Salemu (po boku M. Dlouhého) a Višňový sad. Rovněž hostuje v divadle Kašpar ve hře Richard III. po boku J. Potměšila.

Lucie Vondráčková rovněž hraje v mnoha televizních inscenacích a filmech. Z poslední doby vybíráme: Nepovedený kouzelník (2005), Last Holiday (2005), Post coitum (2004), Snowboarďáci (2004), Křesadlo (2004), The Grooming (2004), Malvína (2003), Královský slib (2001), Ta třetí (2001), O víle Arnoštce (2001), Nejasná zpráva o konci světa (1995), Hrad z písku (1993).

Také hraje v několika muzikálech a divadelních hrách: Tajemství (muzikál), Timberlake Wertenbakerové (div. hra), Excalibur (muzikál), Skřivánek (div. hra), Hrobka s vyhlídkou (div. hra), Starci na chmelu (div. hra)...

Zpěvačka Lucie Vondráčková obhajuje gorilí samici Shindu: "O vaší reality show měl vědět každý, že je dobře, že se o zvířatech a jejich problémech mluví. Shinda je podle mě v začarovaném kruhu. Nemůže mít dítě, proto smutní. Proto jí a tloustne. I proto se nedaří najít antikoncepční tělísko, které má v těle. A protože to tělísko jsme Shindě dali my lidé, měli bychom jí pomoci, aby už nebyla smutná a mohla mít mládě," říká Lucka.

SHINDA se krmí
autor: davn
Spustit audio
Projekt Odhalení